2020-06-05 115 浏览
之前系上环返工,曾几何时经过呢间何兰正觉得好特别好想试,最近疫情稍为缓和,终于可以约闺蜜去chill返晚!店内装潢是刻意走怀旧风得嚟又带点玩味,最钟意佢嘅纸皮石装饰同埋公鸡碗筷~餐纸就系Menu,选择唔算好多,但系每样都系好有特色既中西fusion菜~我哋商量左之后,就叫咗两样主菜、一款小食同一款甜品~🦀脆炸蟹肉饭波配浙醋泡沫脆卜卜的蟹肉饭波,馅料是丝丝蟹肉及少量饭粒,浙醋打成泡沫酱汁,食落其实超似饮宴既炸蟹钳,当然饭波内的蟹肉鲜甜得多😂送酒一流!🐷 24小时慢煮伊比利亚叉烧,玫瑰露九龙酱园豉油皇狮头鹅肝配温泉蛋,香喷喷猪油捞饭个名好长😂经慢煮后的半肥瘦叉烧、肉质软嫩兼带微微焦香,感觉就似系口中溶化一样😻鹅肝带豉油同酒香、入味得嚟唔会过咸。温泉蛋+猪油捞饭,甘香味美,入口完全唔觉油腻~腐乳西京式烧杏鲍菇配海苔烤玉子豆腐及香醋茄子杏鲍菇大件厚切,第一层味道系西京味噌、咬落去淡淡腐乳味渗出来~ 玉子豆腐跟海苔又夹到wor~ 香醋茄子微微酸的好开胃~🥪 奶酱西式油炸鬼,花生朱古力酱,焦糖炼奶即系平时既甜品churros~ 脆脆口感配上滑滑朱古力酱及雪糕,偏甜但好滋味!至于饮品方面,呢度主打
之前系上环返工,曾几何时经过呢间何兰正觉得好特别好想试,
最近疫情稍为缓和,终于可以约闺蜜去chill返晚!

我哋商量左之后,就叫咗两样主菜、一款小食同一款甜品

🦀脆炸蟹肉饭波配浙醋泡沫

个名好长😂经慢煮后的半肥瘦叉烧、肉质软嫩兼带微微焦香,

腐乳西京式烧杏鲍菇配海苔烤玉子豆腐及香醋茄子
玉子豆腐跟海苔又夹到wor~ 香醋茄子微微酸的好开胃~

🥪 奶酱西式油炸鬼,花生朱古力酱,焦糖炼奶
即系平时既甜品churros~
脆脆口感配上滑滑朱古力酱及雪糕,偏甜但好滋味!

至于饮品方面,呢度主打手工啤,亦都有一啲特色Cocktail,我哋最后就嗌咗两款Special Cocktail~

🥜芝麻花生汤圆
以传统中式杯呈上,
第一层系滑滑花生忌廉泡沫,下层系芝麻加whisky,内含一粒丸子~ 好得意,将一个咁传统既甜品变成西式cocktail~
芝麻花生汤圆

🍹成人红荳冰
顾名思义就系加咗酒既红荳冰~
最钟意佢面头既cream, 底层既红荳大粒又甜!
成人红荳冰

好钟意呢度既气氛,girls talk又或者一大班朋友meeting都好适合!😂店如其名”好L正”
2020-05-25
芝麻花生汤圆