2013-10-20
喺皇室堡嘅酒楼都唔少,同朋友晚饭,随便拣间,于是乎就嚟咗景逸轩。可能系平日嘅关系,晚饭时间都唔系好多人。呢度嘅装修相信系作婚宴之用,所以环境舒适;而且场地宽尚,晚饭hea吓都唔错。小菜价钱约$100,但选择唔算多。不过两个人食,冇所谓啦!素鹅腐皮卷腐皮卷咗好几层,都算脆,馅料丰富,有红萝卜、西芹及木耳丝等素菜,颇有咬口。点少许醋味道较佳。烧腩仔微暖,肉虽淋,但冇唛层次感同肉味;皮唔够脆,亦唔够香味。可能之前喺龙皇食过好有水准嘅烧腩仔,所以真系有啲比下去。粟米班块呢道菜唔错,班块有薄薄嘅炸粉,少许脆得嚟又感受到班块嘅肉质。粟米汁粉量啱啱好,每件班块都可以沾到汁,送饭一流。整体嚟讲都算ok,不过酒楼嘅小菜始终欠缺镬气;但环境舒适,两者互相balance吓。值得一提系呢度作普通晚饭还可,作为婚宴场地则有待改善,事关洗手间同新娘房感觉麻麻,同区有好多同级酒楼比呢度更好。
可能系平日嘅关系,晚饭时间都唔系好多人。呢度嘅装修相信系作婚宴之用,所以环境舒适;而且场地宽尚,晚饭hea吓都唔错。 小菜价钱约$100,但选择唔算多。不过两个人食,冇所谓啦! 素鹅腐皮卷 腐皮卷咗好几层,都算脆,馅料丰富,有红萝卜、西芹及木耳丝等素菜,颇有咬口。点少许醋味道较佳。
烧腩仔 微暖,肉虽淋,但冇唛层次感同肉味;皮唔够脆,亦唔够香味。可能之前喺龙皇食过好有水准嘅烧腩仔,所以真系有啲比下去。
粟米班块 呢道菜唔错,班块有薄薄嘅炸粉,少许脆得嚟又感受到班块嘅肉质。粟米汁粉量啱啱好,每件班块都可以沾到汁,送饭一流。