2013-08-03
难得约埋班朋友饭聚, 要拣个地方都有难度, 地点要放便, 又想坐得舒适兼倾到计, 日本嘢又啱大家胃口, 仲要系放题, 就唔洗惊浪费食物, 食咁多叫咁多。我都系第一次食放题, 落单叫野食有少少乱, 有位侍应话数字1代表1人份量(1人份量系4件, 就系咁第一转比左好多我地), 另一位又话系1块, 最后澄清左数字喺以件数计, 饮嘢任叫, 我就叫左罐日本啤酒, 味道好淡. 食物方面都OK啦, 串烧:脆肉瓜, 菠萝等蔬菜頪好味, 但带子, 牛脷就唔得喇, 好干好硬。 寿司:一般刺身:我最爱既三文鱼竟然好淡味, 真系唔知系边度嚟嘅货色, 小食: 羊扒同鸡翼系今晚最掂嘅食物, 可惜系肉类实在唔食得太多, 而我第二钟爱嘅豆腐竟然比佢整到油淰淰, 好可惜!甜品: 雪糕有4款味道, 朱古力有粒粒香浓, 曲奇奶味浓, 芝麻味无试, 绿茶味无晒, 虽然唔太多嘢拣, 但要有嘅都有, 系人手唔够, 繁忙时段出得太慢, 甚至漏单. 整体都满意
寿司:一般
刺身:我最爱既三文鱼竟然好淡味, 真系唔知系边度嚟嘅货色,
整体都满意
题外话/补充资料:
我朋友叫左个炒饭佢话好好味, 下次我都试下先.