今日屯马线开通咗,即刻就同朋友约嚟九龙城食泰国菜!真系几方便,宋皇台站B3出口,过几条街就到城南道泰国街,今次拣咗呢间黄色大招牌的泰象馆。串烧三拼呢个真心推介!牛鸡猪各二大串,啖啖肉质够新鲜。食泰色串烧又点少得沙唛酱,呢个酱又几好味!泰式干炒牛河平时我都好钟意食港式炒牛河,但系泰式嘅牛河独特之处,就系啲粉系阔身,同埋sticky d, 衬埋啲萝卜片同芥兰,口感几好,牛肉够薄身,食多几块都唔腻。红咖哩鸡因为朋友唔食得好辣,今次就拣咗冇咁辣嘅红咖哩。我觉得味道唔错,辛香得嚟带少少南姜味,唔食得辣嘅都可以试到咁香浓嘅咖哩!入边啲泰式茄子煮得啱啱好,唔会过淋!食咖哩当然要配番蒜蓉包,蒜蓉包够哂脆口,可以一试!炸虾饼拼春卷🦐呢个都要畀个大赞!好耐冇食过正宗嘅泰式春卷,一咬落去,就即刻同我朋友讲呢个春卷好得㖞!脆得嚟入面够足料!虾饼都好新鲜,够弹牙!青柠沙冰大热天时,饮呢个青柠沙冰好解渴!埋单每人先百几蚊,性价比超高!下次多人嚟,想试下今期流行推介的炸皮蛋球同埋胡椒粉丝焗大蚬煲!睇落好似好吸引!

泰式干炒河

泰式干炒牛河

红咖哩

蒜蓉包

红咖哩鸡

炸虾饼拼春卷

炸虾饼拼春卷🦐

青柠沙冰
大热天时,饮呢个青柠沙冰好解渴!

埋单每人先百几蚊,性价比超高!

泰式干炒河
红咖哩
蒜蓉包
炸虾饼拼春卷
青柠沙冰
  • 串烧三拼(猪牛鸡)