2021-12-11 1668 浏览
小编好喜欢食串烧,贪佢每串份量少少可以叫好多串可以试好多不同种类。这店位于中上环,位置方便,布置偏日式,见到𠮶餐牌有百多样嘢拣一定好开心。小编同朋友都叫咗十多样,款款好味冇失望,怪不得坐冇虚席,系串烧控必选。🌹盐烧A4宫崎和牛🌹盐烧Prime牛小排🌹中切盐烧牛舌芯牛嘅就拣咗和牛、牛小排同牛舌芯,和牛嫩滑多汁,牛小排因为系prime,肉质半靱半嫩,牛舌芯就好爽,全部都赞。🌹盐烧豚肉荔枝卷🌹盐烧豚肉露笋卷🌹惹味咸蛋黄猪大肠🌹海苔黑豚肉鹌鹑蛋🌹汁烧豚肉金菇卷猪嘅就拣咗衣五款,头两款系豚肉配荔枝同露荀,这就系厨师嘅心思,加荔枝或者露笋可以增加口感,茘枝更可以增加甜味,中和油腻感,百吃不厌,必食。另一创新系咸蛋黄加猪大肠,两款邪恶加埋变超级邪恶,冇理唔叫吧!必食。海苔黑豚肉鹌鹑蛋嘅主角系豚肉定系鹌鹑蛋?小编觉得两样都系,黑豚肉香脆,鹌鹑蛋提供另类口感,少一样都唔得,必食。豚肉金菇卷就常见,味道ok,可以一试。🌹汁烧免治鸡肉软骨棒🌹汁烧免治鸡肉(酿冬菇)鸡嘅就有衣两款。爽脆嘅鸡软骨好似系串烧嘅必选,又香脆又少少咸又有嚼劲,食落又可过口瘾又惹味,沾上蛋汁食更香,必食。另一常客酿冬菇又唔可以唔叫,冬菇

🌹盐烧A4宫崎和牛
🌹盐烧Prime牛小排
🌹中切盐烧牛舌芯

🌹盐烧豚肉荔枝卷
🌹盐烧豚肉露笋卷
🌹惹味咸蛋黄猪大肠
🌹海苔黑豚肉鹌鹑蛋
🌹汁烧豚肉金菇卷
豚肉金菇卷就常见,味道ok,可以一试。

🌹汁烧免治鸡肉软骨棒
🌹汁烧免治鸡肉(酿冬菇)
另一常客酿冬菇又唔可以唔叫,冬菇烧过味更香更惹味,加上嫩滑嘅鸡肉,滋味无穷。

🌹秘制烧羊架
羊就只拣咗羊架,羊膻味好浓,肉质又嫩又多汁,烧过当然味香,加上秘制酱汁,味道更加提升,必食。

🌹手钓墨鱼须
墨鱼须爽口弹牙,沾上秘制酱汁更系惹味,应该系串烧必选常客。

🌹孜然烧蒜蓉茄子
茄子用孜然汁加蒜蓉去烧好似系铁三角永远冇得输,每次见到都一定叫,衣度都做出水准,味道系点大家都应该想像得到,好味,必食。

🌹盐烧淮山
淮山通常都系就咁蒸熟食,盐烧未试过,立刻叫,原来可以咁好味。淮山本身味偏淡,用盐提味加上烧香,一定令你有惊喜。

🌹焦糖青苹果鹅肝多士
小编觉得这碟系今餐最令我难忘,畀满分💯。鹅肝多士系常见,但厨师喺鹅肝同多士中间加咗一片青苹果,就系片青苹果令口感同甜味超级提升,

🌹黑糖烧菠萝
食完串烧嚟𠮶甜品,菠萝大大件又多汁又甜,再加上黑糖更甜,烧过就更香,小编非常钟意😋。

秘制烧羊架
汁烧免治鸡肉(酿冬菇)
焦糖青苹果鹅肝多士
汁烧免治鸡肉软骨棒
孜然烧蒜蓉茄子
黑糖烧菠萝
秘制烧羊架
汁烧免治鸡肉(酿冬菇)
焦糖青苹果鹅肝多士
汁烧免治鸡肉软骨棒