2022-09-30
大榄串烧 (铜锣湾)📍铜锣湾坚拿道西10号冠景楼1楼B🤍系时代广场附近行完街揾食,见到间串烧几吸引、几平! 🤍小小碳烧炉,火喉都好够,开一半火就好啦,唔系会好易㶶哂,烧海鲜特别好食🤍Menu 分了三级制,有海鲜盘款式而定,$288 已经有4款海鲜;及53款串烧🤍当日叫送左海鲜拼盘,旁边有个大鱼缸,即叫即㓥,包左两只虎虾、四只海蚬、两只圣子、两只蚝,将海鲜慢慢烧,带出海鲜既鲜味,海鲜用烧既方法都真系几特别。🤍当中有几款串烧为推介:咖喱鱿鱼、鸡中翼、烟肉片、牛脷串、叉烧粒、香茅金沙骨、辣鸡肉串、泰式猪颈肉; 小编分别都夹左两次🤣用矶烧炭烧炉,烧出黎又真系好味d!🤍餐厅有独立抽风系统,放系炉上面;不过餐厅爆场既话都会有些少油烟🤍特色调味料桌上有蒜蓉牛油蜜糖、孜然粉、泰式青酱、增加调味的层次感,烧到一大半我最钟意就系落好多孜然粉;不过真心几辣,要饮好多野饮解辣🤍雪柜提供不同款的可乐、汽水、纸盒饮品; 另外都有唔同款既生果、甜品包括有椰汁西米露、桂圆红枣雪耳糖水、哈密瓜、西瓜、泡芙、蓝莓芝士蛋糕、Tiramisu;我自己就夹左一大盘水果返黎食、消化下成晚食过既肉类🤍总结一下,小编下次都会再黎,因
📍铜锣湾坚拿道西10号冠景楼1楼B
🤍系时代广场附近行完街揾食,见到间串烧几吸引、几平!
🤍特色调味料
🤍总结一下,小编下次都会再黎,因为食物种类有好多,包括海鲜和串烧,自己烧又有好多调味料选择,整个食物既味道就即刻提升了不少。所以海鲜都十分新鲜,用矶烧炭烧炉,烧出黎又真系好味!!
🤍如果你地有黎开铜锣湾既,我十分推介大家黎食下。顺带一提,餐厅接受包场和欢迎预约举办派对🎉