2016-02-27 262 浏览
今日十二点就落堂,同朋友又5想翻屋企住,就系旺角揾下有咩cafe好去处啦!佢就话以前佢恶过间有串烧食嘅cafe,我心谂,下?串烧铺定楼上咖啡店呀即系?好似无关系咖㖞两样野!咁好,我就信佢一次。跟佢行咗去信和个边条大马路对面,再行入小小。地方有啲5就脚,不过好野都系难揾啲嘅应该 上到café,细细间几有格调,有几个卡位雅坐,岩哂几个朋友倾计玩游戏。食物款式非常多,有西式焗饭意粉,多种特饮,甜品小食,当然5小得串烧啦!朱古力香蕉奶昔大大杯满满的,顶有好多cream,放上彩色的朱古力彩针。不少得的是香蕉,杯边围满香蕉片,伴以cream食有淡淡嘅奶香。奶昔打得幼滑,朱古力味香浓。玫瑰朱古力咖啡貌相好吸引,拉花旁放满玫瑰花瓣,带有淡淡嘅花香。咖啡味不太浓,偏甜。甜甜的味道带有花的香味,很适合女生们呢!白汁芝士海鲜意粉热辣辣的焗意粉表面充满住浓郁嘅芝士,芝士嘅拉丝,又溶合在意粉中。酱汁值得一赞,忌廉混合了芝士,非常之香,十分好食!串烧几款要了芝心丸,鸡肾,烧鱿鱼须。芝心丸一咬拉丝,很弹牙。鸡肾入味爽口。鱿鱼须亦是很弹牙,不会咬不开,烧得恰到好处。烧韮菜呢个一赞,多数铺头会烧得过咗龙变干身。呢个就

咁好,我就信佢一次。
跟佢行咗去信和个边条大马路对面,再行入小小。
地方有啲5就脚,不过好野都系难揾啲嘅应该

朱古力香蕉奶昔
大大杯满满的,顶有好多cream,放上彩色的朱古力彩针。
奶昔打得幼滑,朱古力味香浓。

玫瑰朱古力咖啡
貌相好吸引,拉花旁放满玫瑰花瓣,带有淡淡嘅花香。

白汁芝士海鲜意粉
酱汁值得一赞,忌廉混合了芝士,非常之香,十分好食!

串烧几款
要了芝心丸,鸡肾,烧鱿鱼须。
芝心丸一咬拉丝,很弹牙。
鸡肾入味爽口。
鱿鱼须亦是很弹牙,不会咬不开,烧得恰到好处。

烧韮菜
呢个一赞,多数铺头会烧得过咗龙变干身。呢个就刚刚好,带点烧过嘅火口,但食落仲有菜嘅新鲜感同幼嫩。

芝士薯条
大赞!芝士酱大量嘅布满系薯条。
薯条炸得十分香脆,配上芝士完全是一绝!
食物很有水准!本身对楼上咖啡室的食物不太带大期望。
因为重点系比人聚会玩乐谈天嘅地方,点知食物又好食,地方又好坐,不错喔!
2016-02-23