系旺角大家一定揾到唔少以台式料理为主既餐厅,但可能佢地所用既食材都唔系黎自台湾~呢间餐厅就唔同佢地系选用新鲜台湾原材料制作,而且餐厅用左开放式设计街用朗豪坊顶部玻璃自然光,夜晚食好有气氛🤭餐厅设有即制台式饮品供顾客外卖,另外亦有小薯茄打卡位,大家买完杯饮品记住同小薯茄打埋卡先走呀☺️另外餐厅选用台南新派冰糖卤水配方,有多款卤水小食任君选择🙊而家午市仲做紧$88 set lunch,一个餐有齐一碗面加两款主食(可选卤水小食、盐酥鸡等等),另外仲有一款小食加一杯台式饮品🥤真系好抵食~餐厅采用自助形式有部机通知你可以取餐,另外食完都需要自己捧餐去收餐区☺️—————————————————————————————♦️ 蕃茄牛腱乌冬:汤底带点微辣唔会好酸,而且好足料有鲜甜既蕃茄蓉,表面加配左紫菜食起上黎更有口感,而且紫菜仲好脆🤭牛腱唔臊有种入口即溶感觉♦️ 醉封门柳乌冬:汤底鲜甜唔咸,配料有卤水蛋、萝卜等都几入味🤭封门柳有淡淡酒香味,肉质鲜嫩可口,份量适中♦️ 卤水金钱肚:秘制卤水汁够晒香仲好入味,卤水汁渗晒入金钱肚中,而且金钱肚口质好腍,无牙都食到👍🏻♦️ 卤鹅肠:鹅肠长度够晒长,唔会整到碎湿湿,而且唔

—————————————————————————————

♦️ 卤鹅肠:鹅肠长度够晒长,唔会整到碎湿湿,而且唔会好难咬开🙊

♦️台式粗薯条:个人推荐💖薯条新鲜即炸,香脆可口而且够晒大条😍入面好足料有好多薯仔蓉,咬落亦唔觉好油腻

♦️炸花枝丸:口感层次丰富,炸得好香,入面有唔少花枝肉,好味😋

♦️单骨鸡翼🍗:绝对推荐比食得辣既朋友,店主好贴心帮大家剪开变单骨,鸡翼炸到外脆内软,炸皮厚度适中,鸡翼够晒辣而且好惹味仲好多肉汁

♦️芒果茶冻🍧:仙草超嫩滑而且甜度岩岩好,入面好足料有好多寒天、椰果同仙草,而且芒果味一啲都唔假,份量都几多可以同人share都得👍🏻

♦️黑糖珍珠奶茶🧋(5分甜):我个人觉得下次可以再拣少啲糖,黑糖味道同茶底好夹,珍珠size岩岩好细细粒易咬啲

♦️葡萄柚绿茶(7分甜):佢可以比你拣茶底有铁观音同绿茶,今次拣左绿茶底,葡萄柚同绿茶既配搭好清新,甜度都适中💖就算唔堂食都可以买番杯饮

评分🖍️(满分为5个🌕)
抵食指数:🌕🌕🌕🌗🌑
服务质素:🌕🌕🌕🌕🌕
环境:🌕🌕🌕🌕🌕
味道:🌕🌕🌕🌗🌑

📍 俩仨杯x小薯茄主题店 (旺角)
旺角亚皆老街8号朗豪坊12楼01号舖