2024-04-23
🌟餐厅:金满楼📍地址:太子弥敦道789号健峰保险大厦地舖及1楼💰价位:~$100 - $200⏰营业时间:星期一至日07:00 - 22:30📱电话:23976633想食镬气小菜又可以坐得舒舒服服,朋友介绍我去位于太子嘅中菜酒家👉🏻金满楼✨晚市除左提供各款镬气小炒,更有海鲜孖宝套餐及片皮鸭等佳肴,啱晒钟意食中菜嘅我哋🥳🥳———————————————————🌟 海鲜及小菜孖宝🔹清蒸虎衫斑仔(约一斤)新鲜生猛虎衫斑仔蒸制既火喉及时间一流,皮滑肉香,而我鱼身够厚肉,入口滑顺,配搭酒家自家制蒸鱼酱油,鲜味十足,送饭一流🐠🐟🔹香葱肉碎炒山药小菜我哋就拣咗呢款香葱肉碎炒山药,健康之选!山药份量十足,爽脆得黎又清甜,上层加入以香葱炒香嘅肉碎,层次感十足👍🏻👍🏻🌟 果园咸香鸡(半只)惠顾晚市孖宝,更可用优惠价加购招牌果园咸香鸡半只,性价比十足!新鲜鸡肉质特别弹牙,口感一流,搭配姜葱,更能提鲜,而且仲有鸡肾鸡润等新鲜内脏,质素有保证😻😻———————————————————👅整体小总结「金满楼」环境宽敞,装修光鲜亮丽~晚市提供嘅菜肴款式众多,主打晚市海鲜及小菜孖宝,价钱亲民,用料新鲜,性价比十足,啱晒
📍地址:太子弥敦道789号健峰保险大厦地舖及1楼
💰价位:~$100 - $200
⏰营业时间:星期一至日07:00 - 22:30
📱电话:23976633
———————————————————
🌟 海鲜及小菜孖宝
🔹清蒸虎衫斑仔(约一斤)
🔹香葱肉碎炒山药
🌟 果园咸香鸡(半只)
———————————————————
👅整体小总结
「金满楼」环境宽敞,装修光鲜亮丽~晚市提供嘅菜肴款式众多,主打晚市海鲜及小菜孖宝,价钱亲民,用料新鲜,性价比十足,啱晒约埋屋企人/朋友嚟品尝高水准既家常小菜!