2024-07-24
呢间以牛肉点心出名嘅点心专门店🤩,我已经食过好多次,喺香港用心制作点心已经买少见少,大家要好好珍惜🫰🏻!!·♡ 鸳鸯烧卖 HKD$38可以一次过食哂2款烧卖✌🏻,干蒸牛肉烧卖系每次我必点!! 选用新鲜牛后腿肌肉🐃,挞至起胶再加入马蹄粒、芫茜,绝对系手巧用心💕。牛肉烧卖口感好弹牙,好好味😋!·♡ 粟米煎牛饼 HKD$30先炸后煎,所以牛肉饼个皮十分金黄香脆😊,口感好似食紧薯片咁;牛肉加入粒粒粟米🌽,口感好丰富。·♡ 喜煌鲜虾饺 HKD$38虾饺外皮唔算好薄,但咬开系满口虾肉🦐,好爽口。·♡ 瑶柱灌汤饺 HKD$45 灌汤饺大大只😚,外皮唔会浸到好糊口,汤头加入伪翅、瑶柱、蟹柳等,不错~·♡ 酱皇金钱肚 HKD$32金钱肚唔会切到好大块,咬落爽口唔会痴牙😋,几惹味。·♡ 喜豆百花酿鱼肚 HKD$40虾胶一大球半个拳头咁大✊🏻,鱼肚浸住高汤好索汁😚。·♡ 芥末沙汁三文鱼春卷 HKD$35几新颖嘅配搭,个人几钟意芥末嘅甜辣味👍🏻,估唔到同春卷都几夹。·📍喜煌点心专门店旺角通菜街17号地舖
♡ 鸳鸯烧卖 HKD$38
♡ 粟米煎牛饼 HKD$30
♡ 喜煌鲜虾饺 HKD$38
虾饺外皮唔算好薄, 但咬开系满口虾肉🦐,好爽口。
♡ 瑶柱灌汤饺 HKD$45
♡ 酱皇金钱肚 HKD$32
金钱肚唔会切到好大块,咬落爽口唔会痴牙😋,几惹味。
♡ 喜豆百花酿鱼肚 HKD$40
虾胶一大球半个拳头咁大✊🏻, 鱼肚浸住高汤好索汁😚。
♡ 芥末沙汁三文鱼春卷 HKD$35
📍喜煌点心专门店