餐厅: 翠華餐廳 (TKO Gateway)
资讯:

2017-07-06 219 浏览
自从冇系中环返工后, 好耐都冇去过翠华食早餐, 记得当年一班同事一星期差不多帮衬五次翠华。🙈今朝经过坑口见到有一间新开张的翠华, 即刻入去叹个早餐, 怀愐一下那些年的味道。坑口呢间翠华都几大。装修新净企理, 细枱比例较多。几年冇食, 早餐款式都好似冇变过, 变的只系价钱, 不过比起其他茶餐厅或快餐, 而家翠华早餐的价钱已经唔算特别贵。我当然点返B餐, 脆猪同炒滑蛋水准都keep到, 蛋够香滑蛋味浓, 脆猪够松脆。牛肉面味道都可以, 不过汤底唔够热, 呢样要扣分。😞去翠华食早餐当时要饮奶茶啦, 好稳阵。👍可能而家年纪大左, 感觉一份翠华早餐对而家嘅我黎讲, 太大份, 好饱。😌

坑口呢间翠华都几大。

装修新净企理, 细枱比例较多。

牛肉面味道都可以, 不过汤底唔够热, 呢样要扣分。😞

去翠华食早餐当时要饮奶茶啦, 好稳阵。👍

2017-07-06
$35 (早餐)