2020-05-01 80 浏览
因为疫情既关系,好耐都无岀过去食饭喇,日日都系屋企煮饭,今日有事终于要岀下去,就拣左c小姐好需要食既牛肉,补充下佢最近缺少左既营养。铁质真系好重要,有性价比高既牛扒做补充真系幸福😂牛极都几易就行到,八点几仲有人等紧位,不过等左15分钟到就有人走,所以都唔算等得布耐。一入到去侍应姐姐就教我地点样系部自动售卖机度买野食,好方便!我地拣左最平既180g 牛肩排同肉味唔会过浓既200g牛柳 !等紧既时候,我哋就岀左去牛极既另外一个卖点:自助bar 。有酱汁、白饭、牛肉汤 ,仲有沙律添。任食真系超级有心!先讲酱汁,有三种味:辛味烧汁、蒜蓉同自家制烧肉汁,三种都好惹味。不过最正最正最正既就系个牛肉汤,一定一定一定要试!唔系普通既罐头汤,系好足料既自家煲牛肉汤!一个唔小心我就饮左2碗😝180 g 牛肩排侍应姐姐拎黎既时候得两边表面系有微微煎过,因为每一份牛都系同热石板一齐上,所以可以按照中意既熟度自己系热石板上面煮牛肩排超强既牛味完全系我既至爱呀,唔会有好多根,肉质又实,$80 真系性价比超超超高,日式石烧牛扒好似真系完胜呀!200g 牛柳开头仲以为c小姐会食唔哂,点知好味到佢之后挂住食无讲过野,默

等紧既时候,我哋就岀左去牛极既另外一个卖点:自助bar 。

180 g 牛肩排

200g 牛柳
开头仲以为c小姐会食唔哂,点知好味到佢之后挂住食无讲过野,默默地补充哂体力😂
牛柳一啲都唔粗,好嫩,再加上自己可以控制住火候,真系好正!再配埋每张枱都有既盐、黑椒同烧烤既seasoning ,唔怪之得c小姐食完面色都比之前好😂😂😂