2024-12-26
尖沙咀惊安烧肉商店主打食日式烧肉,到店必试最具人气嘅九宫格和牛烧肉,有三个级别供选择,今次点咗中间价位嘅极•九宫格试试,卖相好靓,牛肉质素又高,同朋友食得好满足❣️极•九宫格 $588好丰盛嘅拼盘,共有9款牛肉:和牛三角腩砖、和牛三角腩、和牛友三角、和牛腹胁、时令牛、和牛博多葱卷、和牛赤身、牛颈脊同厚切牛舌芯。卖相好吸引,由赤身到油脂比较丰富嘅三角腩砖都有,能够食到牛肉唔同口感层次,赤身肉味浓郁,三角腩充满油脂香气,烧起来时火光熊熊,好惹火❣️柚子渍鸡肉山 $48全份份量真系好多,鸡肉大大件,烧完都仲好多汁,肉质嫩滑而且带有阵阵柚子香味,几有惊喜感觉❣️粟米天妇罗 $35新鲜热辣炸出来,粟米大粒又香甜,作为前菜不错❣️紫菜月见饭 $28充满紫菜同饭素,以蛋黄拌匀食,香浓又好味❣️日式薯仔沙律 $38堆砌到成座山嘅造型,薯仔沙律配上芝麻酱同蟹籽,最特别系面头仲加入薯片碎,食起上嚟更有口感❣️Sapporo生啤 $48 买一送一食烧肉配啤酒就最夹,Sapporo生啤仲有买一送一,好抵饮
❣️极•九宫格 $588
❣️柚子渍鸡肉山 $48
❣️粟米天妇罗 $35
新鲜热辣炸出来,粟米大粒又香甜,作为前菜不错
❣️紫菜月见饭 $28
充满紫菜同饭素,以蛋黄拌匀食,香浓又好味
❣️日式薯仔沙律 $38
❣️Sapporo生啤 $48 买一送一
食烧肉配啤酒就最夹,Sapporo生啤仲有买一送一,好抵饮