2024-11-11
呢间位于油麻地唐楼楼上cafe,book marked左好耐,今日终于有机会到访啦😍一上到去感觉似古著店,因为门口位置摆放左一d民俗/月具特色风的精品/衣服。装潢摆设都有vintage 、满满艺术🎨的感觉,钟意打卡既你地就岩晒啦! 位置自由选择、我地拣咗沙发位。餐厅供应蛋糕同埋饮品only🍰🥃我点左件Masala cheese cake 玛莎拉蛋 ($55)系店主自制创新印度风味芝士蛋糕香料味较出,听说用上三款唔同茶叶昆上,加上印度式甜点Ladoo on top点缀。印度香料包含肉桂、肉豆蔻、黑胡椒,小荳蔻、姜等,加上红茶叶,Ladoo甜点🍮十分好吃😋饮品方面点左杯 蓝人的秘蜜 ($50)系蝶豆花茶加蜜糖,所以饮落甜甜哋,表面再放香叶同冰块。加入青柠之后蝶豆花茶会由蓝色变咗紫色,饮落有柠蜜嘅味道。饮落十分清爽🫶🏻朋友仔点左杯Seasonal fresh fruits early grey tea 伯爵成熟时 同一件新款推出既🆕Guava ,Pineapple,lemon, osmanthus cheese cake 榴柠菠蛋 ,cheese cake 味道吾错🫶🏻吾算好甜,相对我点个个
位置自由选择、我地拣咗沙发位。
餐厅供应蛋糕同埋饮品only🍰🥃
系店主自制创新印度风味芝士蛋糕
香料味较出,听说用上三款唔同茶叶昆上,加上印度式甜点
Ladoo on top点缀。
饮品方面点左杯 蓝人的秘蜜 ($50)
朋友仔点左杯Seasonal fresh fruits early grey tea 伯爵成熟时 同一件新款推出既🆕Guava ,Pineapple,lemon, osmanthus cheese cake 榴柠菠蛋 ,cheese cake 味道吾错🫶🏻吾算好甜,相对我点个个就淡味一点的👍
最后仲加点左件,Nutty Smiley Pistachio Lemon Cheesecake开心果蛋 $55 芝士味好重😋但整体味道都是不错的!
#异国风
#楼上咖啡店
#cafewithDoumui
注意事项⚠️
所有饮品都系冻饮,如果要求热饮要落单时同职员讲🫶🏻
🐶🐱室内宠物友善餐厅🍴
狗狗系可以落地的,但记得要穿礼貌裤喔🫶🏻
欢迎随便拍摄,但狗狗不能上枱🫶🏻
每人规定一杯饮品一件甜点
@mumsnothome