2024-07-04
九龙城寨最近咁Hit 我哋当然要去打卡啦 🌟🌟🌟 之前已经介绍过九龙城好出名嘅火锅同捞同煲 估唔到喺附近仲有一间同系列既小食店✋🏻 我哋当然要去试吓啦 我哋两个点晒所有我哋最钟意食嘅港式小食🫡 男朋友点咗佢哋嘅signature菜式 大小姐艇仔粉 超级足料汤底浓 无论系佢哋嘅鱼蛋鱼片定系红肠都好弹牙好有口感 而叉烧鱼皮都好好食 终于可以唔使专登搭去鸭脷洲都食到正宗嘅艇仔粉啦✌🏻✌🏻✌🏻 而我就点咗好多唔同嘅小食,炆萝卜我觉得系最考验嘅~ 超级软腍 有一种入口即溶嘅感觉😋 配埋少少甜酱食真系一流 仲要大力推荐佢哋嘅鸡翼尖 我系超级钟意食鸡翼尖 (最后仲打包咗一份返屋企 可以自己叮翻热嚟食) 佢嘅辣度好足够 重点系佢超级入味 系每只鸡翼尖都系辣嘅 𠮶种感觉真系好正🙌🏻 因为我真系好钟意食瑞士鸡髀 所以再点咗个瑞士鸡髀饭 佢哋嘅鸡髀好大只 好入味 偏甜口 好啱我 因为我唔系好钟意太咸嘅🫡 啲汁一定要捞饭食 ☺️☺️ 最后仲叫咗一碗我最爱嘅姜汁黑芝麻汤圆 😎😎 热辣辣嘅姜汤真系好好饮 佢哋嘅芝麻汤圆都做得好好 皮薄芝麻多 我好钟意食 💁🏻♀️ 香港特色小店真系买少见少 佢哋系连装修都做到成个九龙
香港特色小店真系买少见少 佢哋系连装修都做到成个九龙城寨feel咁样 可以食到正宗港式小食又可以打卡 👧🏻👦🏻 下次再嚟都系疯狂encore鸡翼尖😝