2017-12-21
💁🏻九龙城-众所皆知,泰国餐厅杂货店林立。不过今次黎九龙城,唔系食泰国菜,而系去咗一间装修好家庭式嘅cafe☕️🍵🥗门口比人既感觉真系好舒服,都系吸引我入去既原因之一🙆🏻入到去,有位好有礼貌既咖啡师哥哥招待我地,其实都睇到佢忙过不停,但都无忽略每一个客。餐牌选择都多!当中见好多都用牛油果,选择困难症既我喺咖啡师哥哥推荐下点左牛油果多士同春鸡🐔牛油果🍳多士一上桌,已经好惊喜!牛油果以强劲既刀功切薄片再卷花!太阳蛋切开蛋黄,浓郁的蛋黄汁融入面包,面包上还涂上了自家制牛油果蓉,这样一看,整份餐大概都用上了一整个牛油果!原以为这份量不多,但牛油果原来很饱肚🙌🏻🤤再来的春🐔更是念念不忘💕本身无咩特别期望,始终觉得点煮都系鸡味~点知一入口,哗!滑到好似BB双手,无论系肶位家鸡胸,都做到一致嫩滑入味!真心未食过咁好食春鸡💕💕💕.系一入门口,见到放左几个由咖啡师协会颁发既咖啡大赛得奖状,我谂餐厅咖啡系唔可以错过的。点左杯latte. 味道绝对系不可言喻既感觉。老实讲,好多cafe冲咖啡都系用明治牛奶,呢间都系,一模一样,但系佢奶味异常突出!仲打得好滑,冬天饮到芥呢杯,有种幸福感😊咖啡馆仲有手冲咖啡,不过
餐牌选择都多! 当中见好多都用牛油果,选择困难症既我喺咖啡师哥哥推荐下点左牛油果多士同春鸡🐔
牛油果🍳多士一上桌,已经好惊喜!
再来的春🐔更是念念不忘💕