2020-11-16
喺附近行完商场,就想食啲东南亚嘢食,行过见到呢间餐厅就入咗去。入到去就见到个装修好Stylish,好清楚咁见到个老细好钟意玩,生活都多姿多彩。牛肉船金边粉(细)碗面汤底浓郁,金边粉幼身咁食落同喺越南食嘅船面一样,而配料就有芽菜、香叶、炸猪皮、肥牛、牛丸同埋牛腩粒。值得一赞嘅系佢嘅炸猪皮真系炸得好脆,咬一啖同埋啲面食,个口感配合得好好,牛丸都有牛肉味。猪肉船金边粉呢个面汤底同牛肉𠮶款唔同,配料转左做猪肉片、猪肉丸同埋猪肚。猪肉片嫩唔韧,猪肚就几爽。泰式炸鱼饼一上枱就闻到好香嘅泰式香料味,食落会觉得辣辣地,就咁食都正。如果点埋枱面嘅甜辣酱,味道会更加丰富。猪肉串烧呢个串烧咬落好松软,似系用左刀背剁过,加上个沙嗲汁真系好好食。花胶椰子炖鸡汤椰子肉非常之多,再加上佢有好多花胶,女朋友觉得非常之养生。而且饮完唔口渴,应该真系冇乜味精。泰式奶茶饮落唔错,但个人钟意茶味再比较浓啲𠮶种。
牛肉船金边粉(细)
猪肉船金边粉
泰式炸鱼饼
猪肉串烧
花胶椰子炖鸡汤
泰式奶茶
饮落唔错,但个人钟意茶味再比较浓啲𠮶种。