2023-10-14
香港罕见既新疆菜👀上网睇过 原来呢间系香港清真料理餐厅既排行榜系头十名而且入到去餐厅都见到满满既奖牌!🥇价钱性价比高 味道超级高质 真系无咩可以挑剔😎真系好野黎架 所以要同大家分享 ;D 牛肉饼🫔($48)呢个真系每次黎到既必点 亦都系佢哋其中一项招牌菜式!😽牛肉饼既皮唔会太厚 但有有少少咬口 食落去第一口d肉汁已经爆出黎 好似一个小龙包咁 🥟肉质好滑 而且油脂感超级丰富 再配埋大量既葱系d牛肉碎里面 令到个肉排多做脆脆哋既口感 而且味道更香😍葱油饼($42)葱油饼系传统用面粉做个只 唔系酥皮 我觉得葱味真系好出 睇得出佢用左好多 😗而且唔会太油 如果叫翻个咖喱牛腩掂下会中正! ✌🏻叉子烧饼($33)烧饼系有两条再切开 我哋叫佢系配葱爆羊肉 记住呢个要额外配馅料一齐食😬烧饼超级脆卜卜 而且面层铺满芝麻 令到个饼更加之脆🫔葱爆羊肉($83) 呢个系满满既京葱👍🏻 配埋羊肉炒好香 味道不错 羊肉都唔酥 唯独就系用得太多苏打粉腌个羊肉 令到个口感过于淋🥹 少少盖过左羊肉既味道 但系配烧饼系一个不错的选择!✨🪐虾子锅塔豆腐 ($85) 豆腐系偏淋身👀 超级滑 而且面头有一层皮 洒做超级多虾
香港罕见既新疆菜👀
上网睇过 原来呢间系香港清真料理餐厅既排行榜系头十名
而且入到去餐厅都见到满满既奖牌!🥇
价钱性价比高 味道超级高质 真系无咩可以挑剔😎
真系好野黎架 所以要同大家分享 ;D
牛肉饼🫔($48)
葱油饼($42)
叉子烧饼($33)
烧饼超级脆卜卜 而且面层铺满芝麻 令到个饼更加之脆🫔
葱爆羊肉($83)
虾子锅塔豆腐 ($85)
豆腐系偏淋身👀 超级滑 而且面头有一层皮 洒做超级多虾米粉上去🦐 好似虾子面各种味道 配埋个汁 简直系无得输 呢度菜有少少似我哋平时系酒楼食开既红烧豆腐 但多左虾子味!🧡
味道:🚀🚀🚀🚀.5/5
📍清真牛肉馆 (打鼓岭道) (九龙城)
地址:九龙城打鼓岭道33-35号地舖