2023-08-12 103 浏览
今日约了朋友午餐聚,本身谂住到九龙城系食泰菜,但因为天气太热,所以改变主意去食西式嘢,经过门口装修几企理,就入去食,室内冷气好正,环境又干净,小店模式,看看餐牌有set lunch, 方便,唔洗谂,就点了濶条面,西班牙炒饭和炸鸡沙律。鲜虾濶条面,唔heavy, 就算一个人食哂都唔会over, 大虾新鲜,有弹性西班牙海鲜炒饭,上菜时,个碟仲好热,味道系传统,无mix up香港口味,呢个我钟意呀,饭上既大蚬系甜,劲鲜,如果多几只食下就好炸鸡沙律,呢个系令我惊喜,因为我叫沙律原意系想食菜,但点知个炸鸡劲好味,应该用左西班牙香料腌制(我不懂分辨),系特别味道,外脆内嫩,如果可以散叫炸鸡就好最后,才为女士们,当然要叫甜品结尾巴斯克芝士蛋糕,本身不是我杯茶,但就算我食了半份,也不会觉得heavyTirumisu, 我推介,不是鱼胶粉既制成品,系creamy 口感,底部咖啡味,真心,咖啡爱好者必试焦糖炖蛋,比较无以上甜品咁出色,可以再焦糖一点,但蛋香够这小店,适合几个朋友饭聚,尤其是女性,边食边倾,九龙城除了泰菜,原来还有其他选择

最后,才为女士们,当然要叫甜品结尾
焦糖炖蛋,比较无以上甜品咁出色,可以再焦糖一点,但蛋香够

• 炸鸡沙律配自家酱汁
  • 西班牙海鲜饭