食过好多上海婆婆 上海姥姥 都会觉得好似差唔多样 所以想周围试下更唔同嘅上海本帮菜式!今次呢个王家沙好似好多人推荐 时间早来到冇乜人 仲可以用电话落单 几方便下🥟酱汁牛仔骨烤年糕💰128见到上海菜竟然有唔系炒嘅年糕觉得好新奇!仲以为系年糕kiu实一大旧牛仔骨🤣其实原来都系上海形状年糕 不过系一大煲牛仔骨 酱汁好浓 令年糕全部煲到软软糯糯又啖啖酱油味牛仔骨都多肉 虽然骨部分会比较肥 但系整体酱汁好入味所以都唔错 冇想像中惊艳但系都唔错🥠高力豆沙球💰58食上海野一定要叫呢个啦🥺!唔系间间有都唔系间间都可以整得正宗好味 呢间白糖粉都算多 而且炸得刚好 唔会过焦 而且个头好大 咬开都系熟悉嘅豆沙馅 钟意呢只!!🍡奶黄小麻球💰42系煎堆入面加左奶皇!其实就好似系流沙包转左个皮咁 入面D流沙热到会辣亲个口所以咬开个阵要小心D🤣出面个糯米皮够厚 钟意糯米汤圆类嘅应该会钟意!!🧇芝麻豆沙饼💰48成日见出面有D豆沙锅饼 以为呢个都系类似长方形嘅 原来呢个系圆形上面仲铺满左芝麻 即刻香左超多🤣豆沙锅饼通常都会压得好扁保留脆脆口感 呢间都不例外 令你每啖都有咔嚓一声 个皮脆到会跌渣 超香口 推荐!!🧆韭黄炒

🥟酱汁牛仔骨烤年糕

💰48
芝麻豆沙饼

🧆韭黄炒鳝糊
💰128
就咁睇个奖都估到佢应该同上海粗炒嘅味差唔多 果然冇出乎我意料!韭黄就正常炒出来香味突出 但系鳝糊未必人人可以接受 其实我觉得似鳗鱼换左一种型态🤣质感都系类似 可以试下
韭黄炒鳝糊

🍖镇江肴肉
💰78
呢间嘅肴肉做得好好!本身腌完已经有小小醋味 仲可以点醋更上一层楼🤣 钟意嘅一定唔可以错过
镇江肴肉

🥟苏式鲜肉小笼包
💰58
小笼包都算多汤 系正常味道 不过不失~

整体来讲呢间上海菜味道算正宗 甜品都有好多只 同其他地方相比会更丰富 不过我地去个阵时间尚早 所以员工可能未开始适应 态度一般~

📌 王家沙.花样年华 (又一城) (九龙塘)
九龙塘达之路80号又一城G层23号舖
2022-07-17