2024-02-10 559 浏览
是日出去九龙湾揾朋友聚旧,近近地喺九龙湾地铁站附近睇下有乜好野食😙😙见到二期4楼呢间日式餐厅—驰走家,卖相好得😝😝睇下餐牌,食物款式颇多,价钱又唔贵😆就呢间啦😍😍我地两个人叫咗刺身、天妇罗、串烧仲有一个炙烧和牛重箱饭,仲拣咗两款酒添👍🏻👍🏻刺身三点(中吞拿鱼腩、真调、赤虾)- 款式好多可以喺ABC区𠮶度任拣一款,我哋拣咗中吞拿鱼腩、真调和赤虾,餐厅唔姑寒,采用厚切形式,中吞拿鱼腩和真调非常肥美☺️☺️赤虾亦好新鲜😍😍😍天妇罗拼盘(虾三只+野菜五件)- 天妇罗新鲜炸起,炸浆火候控制得唔错,香脆又唔油🤩🤩非常吸引,我同朋友都食唔停口!串烧拼盘(牛肋肉、牛舌、豚五花肉、鸡腿、鸡翅)- 侍应服务态度好好,上碟嘅时候温馨提示我哋,建议牛舌要先食,因为牛舌冻咗会比较轫。厚厚牛舌好弹牙好惹味😆嫩嫩既牛肋肉融合咗酱汁精华,入口即化☺️豚五花肉有丰富的油脂,入口即化而不腻口😃仲有鸡腿和鸡翅,肉质都好嫩,调味适中😊😊炙烧和牛重箱饭配味噌汤- 呢客盖饭好味到上天花板😍😍😍大爱🥰🥰真心推介😆😆😆😆 和牛非常juicy嫩口,和牛经过炙热后,连埋秘传的酱汁和米饭一齐食,非常美味😀 呢客盖饭仲拌有唔少佐料如青䓤和洋葱🧅,

刺身三点(中吞拿鱼腩、真调、赤虾)

天妇罗拼盘(虾三只+野菜五件)

串烧拼盘(牛肋肉、牛舌、豚五花肉、鸡腿、鸡翅)

炙烧和牛重箱饭配味噌汤
- 呢客盖饭好味到上天花板😍😍😍大爱🥰🥰真心推介😆😆😆😆 和牛非常juicy嫩口,和牛经过炙热后,连埋秘传的酱汁和米饭一齐食,非常美味😀 呢客盖饭仲拌有唔少佐料如青䓤和洋葱🧅,我提议可以当三吃😄😄 我推荐一开始就简单地保持原样食,第二次就和佐料一起享用,最后用精心制作的味增汤汁,清爽地品尝呢客和牛盖饭😊😊欢迎大家试一试😉😉

冲绳黑糖梅酒
- 可以加冰、梳打或水😌我就加咗梳打😉呢款黑糖梅酒唔错👍🏻黑糖和梅味都好突出☺️
生啤
- 有几款容量选择,大家可以因应自己酒量落呵打☺️☺️

总括而言,呢间日本餐厅食物品质唔错,价钱亦很公道😙值得多多帮衬🥰🥰🥰

驰走家 (德福广场2期) (九龙湾)
九龙湾伟业街33号德福广场2期4楼410号舖
2024-02-06