2024-06-17 987 浏览
今日 又嚟到九龙湾 揾好嘢食, 揾到 距离地铁站大约五分钟路程 嘅得宝商场,入面一间 平民日式小店, 店内 装修 有特色 墙上壁画全部日本风格, 餐厅两边都系卡位, 坐得舒服。今日嚟到时段啱啱有下午茶, 超抵食❤️, 我叫咗个肉酱温泉蛋唐扬鸡丼饭+前菜+饮品 都只系39蚊👍唐扬鸡 炸得香脆, 鸡肉嫩滑, 饮品方便有好多选择, 除咗咖啡奶茶仲有 台式奶绿 及水果茶选择, 我拣咗炭烧咖啡,有香浓咖啡味, 不过记得要嗌小甜,因为呢间 小店嘅嘢饮我觉得系偏甜 👍 ,前菜都包有三款, 中华沙律 豆腐 同小番薯, 不过 个小豆腐就有少少雪味 佢唔系新鲜豆腐系啲雪藏豆腐, 系呢样稍为美中不足