2022-09-23
公子茶座 — 虽然小店没有太多花巧既设计同菜式,但简单同充满香港情怀既家常菜足以俘虏我既心❤️🤎招牌肉饼饭 ($58)招牌果然系招牌🤎肉饼好有惊喜,水准已经超越左我之前食过既肉饼,表面焦香带脆,亦能锁住肉汁,十分juicy🥰肉质厚实不易散,最重要系冇筋同肥猪肉,食落一啲都吾肥腻(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 外层更加上焦香既葱同甜䜴油,更为惹味~🤎滑蛋叉烧牛肉饭 ($58)黎到已经比金黄色既蛋浆吸引住,炒蛋十分滑溜,牛肉亦相当嫩滑,叉烧则中规中矩,吾会干身,不过整体来说同样食得滋味😍🤎椰汁红豆冰 炎炎夏日饮翻杯红豆冰真系好满足,香甜既椰汁冰,配上足料既红豆🫘🤎赞~🤎冷萃咖啡估吾到有茶餐厅会推出cold brew🥰萃取过滤时间相对长,所以更显得小店既心思,饮落吾苦涩,易入口同香醇,值得一试整体来说小店选择吾多,但每样菜式都十分有心思,有一种家常便饭的感觉🤎多多支持ʕ •ᴥ•ʔ 招牌肉饼必食🤎🤎🤎
🤎招牌肉饼饭 ($58)
🤎滑蛋叉烧牛肉饭 ($58)
🤎椰汁红豆冰
🤎冷萃咖啡