2024-08-12
1964 浏览
重庆大厦,相信一直都有唔少人觉得呢个地方好神秘。今日跟住朋友嚟到呢一个异国风情嘅地方,揭开佢嘅神秘面纱。不过喺揭开神秘面纱之前,都系要医好咗个肚先嘅😂上去一楼,直行到尾转左,有一间装修几靓嘅餐厅,睇佢都有中文餐牌,而且价钱唔贵,唔使谂😂开门坐低就系!一入到去播放紧一啲印度嘅歌曲,装修都几华丽,用上咗皮櫈,仲有两间vip房。不过话就话vip房,原来系唔使加钱嘅😂🐔tandoori chicken印度烧鸡,唔知你哋记忆中系咩味㗎呢?呢度嘅印度烧鸡充满香料而且有少少辣,用铁板盛载,底下有洋葱同埋椰菜丝,钟意食印度嘢嘅一定唔好错过!🐏Lamb Curry叫得咖哩羊腩本身都想嗌个饭,不过实在真系太大兜根本一半都食唔晒😂咖哩嘅香料味道好浓郁,我叫咗小辣唔会太辣,羊腩入口松软唔会有太大嘅羊骚味,配搭naan食绝对系唔错嘅选择🌮keema naan普通嘅烤饼成日食,原来免治羊肉烤饼又系第二种风味,免治羊肉加上秘制嘅印度香料,同平时食𠮶啲有啲分别,口感更加丰富多元化!🥤mango Lassi & masala tea如果话佢呢度嘅芒果奶昔好饮,不如话佢嘅芒果乳酪应该更加适合!呢度嘅乳酪系天然发酵,饮落酸
不过喺揭开神秘面纱之前,都系要医好咗个肚先嘅😂
不过话就话vip房,原来系唔使加钱嘅😂
🐔tandoori chicken
印度烧鸡,唔知你哋记忆中系咩味㗎呢?
呢度嘅印度烧鸡充满香料而且有少少辣,
用铁板盛载,底下有洋葱同埋椰菜丝,
钟意食印度嘢嘅一定唔好错过!
🐏Lamb Curry
叫得咖哩羊腩本身都想嗌个饭,
不过实在真系太大兜根本一半都食唔晒😂
🌮keema naan
🥤mango Lassi & masala tea
呢度嘅乳酪系天然发酵,饮落酸酸甜甜唔会有太多嘅添加剂!
印度嘅masala tea系小甜版本,有啲似我好耐之前喺油麻地食开𠮶间印度菜杯茶!
🍦番红花杏仁雪糕
一粒粒嘅形状真系几搞笑我都第一次食呢种形状嘅雪糕,好好食下次会再叫!
好有口感🫶唔知点形容,香香甜甜系我第一次接触
讲咗咁耐,其实想同大家介绍一下重庆大厦真系有好多美食!
都唔系啲人想像中咁得人惊其实呢度啲人好热情!
希望大家都可以多多支持香港小店 🫶