天气一转,暖笠笠嘅居酒屋围炉吹水食锅物就最岩!不起眼嘅街角,有间高朋满座嘅日式居酒屋🏮✨焱丸活贝大盛 由帆立贝,牡蛎,特选贝,白蚬所拼凑而成,海鲜类非常新鲜,特别系鲍鱼真系有手掌咁大,上枱十分生猛,而且海鲜都唔需要再额外嘅调味,职员会定时定候帮你烧~✨酱汁焗原双鱿浜烧鱿鱼都有一定嘅厚度,而且几钟意佢嘅调味,底部嘅洋葱好多汁加上爽甜嘅口感,令整到菜式嘅口感更加丰富✨香草牛油虾虽然虾肉连壳,但系正正系咁样咬落去就更加有牛油嘅香气~✨蟹肉厚烧玉子对比起一般嘅居酒屋呢个性价比算系几高,总共有六件,每件都真系好厚身,再加上淡淡嘅蟹肉同蛋黄酱,蛋白质爆棚~✨三文鱼中卷完全系有一啖都食唔晒嘅感觉,包得非常实净,而且三文鱼亦都比得相对大方,虽然平平无奇嘅菜式,但小编食得非常满足!✨酥炸鸡软骨鸡软骨绝对系居酒屋必食,酥炸特不油不腻,更加系卜卜脆,炸粉控制得非常适中 ✨甜酱牛肉锅加乌冬天气骤降,对刺身、寿司等等嘅欲望瞬间减退,叫返一锅热嘅乌冬配上甜甜地嘅汤底同柔软嘅牛肉,非常非常暖胃(・ω・)ノ

✨焱丸活贝大盛

✨酱汁焗原双鱿浜烧

✨香草牛油虾
虽然虾肉连壳,但系正正系咁样咬落去就更加有牛油嘅香气~

✨蟹肉厚烧玉子

✨三文鱼中卷

✨酥炸鸡软骨

✨甜酱牛肉锅加乌冬
天气骤降,对刺身寿司等等嘅欲望瞬间减退,叫返一锅热嘅乌冬配上甜甜地嘅汤底同柔软嘅牛肉,非常非常暖胃(・ω・)ノ