2018-08-02
今日同朋友庆祝生日,谂住食返餐好嘅,见到一个海鲜餐都系四百零蚊同平时啲西餐差唔多但系有八道海鲜呙,梗系试吓佢咩料啦个价钱其实真系抵到烂,见到四百零蚊两个人有咁多道海鲜,仲要免收+1免茶街仲有甜品仲有炒饭仲有嘢饮添真系唔敢相信。见到台台都大鱼大肉。我哋首先叫咗椰青水,椰青水入边仲有椰青粒甜甜地几好味。九节虾,虾肉10分弹牙而且好大只弹牙,肉质实实好新鲜嘅感觉。呢个系豉汁蒸元贝,好浓郁豉汁味再加上大大粒元贝,系略嫌咸咗少少。劲蒜蒸蚌呢个真系不得了,粉丝吸晒啲汁再加上超劲嘅蒜头味仲有新鲜嘅蚌肉,正到不得了👍🏼上汤龙虾伊面,龙虾份量超十足而且调味新鲜得来又感觉到上汤嘅香味,而且伊面味道10分推荐。超厚肉既龙虾呢个价钱仲要有条大大条嘅鱼真系抵到烂呀,鱼肉10分新鲜加上葱同芫荽甜豉油,配搭令鱼既鲜味更加出。红烧乳鸽依家都冇乜地方整得特别好食,但系呢间竟然令到我一路食一路话好味。真系诚意之作食到花甲其实已经好饱撑着个肚,可能之前食𠮶几味𩠌嘅味道都好浓郁,所以花甲就略嫌淡左小小最后食返个金银蛋时菜,绝对唔马虎新鲜嘅菜心睇得出好翠绿新鲜而且配搭唔同嘅蛋,食咗咁多海鲜都要来返个健康嘅菜平衡返先。总括来讲,
见到台台都大鱼大肉。
我哋首先叫咗椰青水,椰青水入边仲有椰青粒甜甜地几好味。 九节虾,虾肉10分弹牙而且好大只弹牙,肉质实实好新鲜嘅感觉。 呢个系豉汁蒸元贝,好浓郁豉汁味再加上大大粒元贝,系略嫌咸咗少少。 劲蒜蒸蚌呢个真系不得了,粉丝吸晒啲汁再加上超劲嘅蒜头味仲有新鲜嘅蚌肉,正到不得了👍🏼 上汤龙虾伊面,龙虾份量超十足而且调味新鲜得来又感觉到上汤嘅香味,而且伊面味道10分推荐。 超厚肉既龙虾 呢个价钱仲要有条大大条嘅鱼真系抵到烂呀,鱼肉10分新鲜加上葱同芫荽甜豉油,配搭令鱼既鲜味更加出。 红烧乳鸽依家都冇乜地方整得特别好食,但系呢间竟然令到我一路食一路话好味。真系诚意之作 食到花甲其实已经好饱撑着个肚,可能之前食𠮶几味𩠌嘅味道都好浓郁,所以花甲就略嫌淡左小小 最后食返个金银蛋时菜,绝对唔马虎新鲜嘅菜心睇得出好翠绿新鲜而且配搭唔同嘅蛋,食咗咁多海鲜都要来返个健康嘅菜平衡返先。
总括来讲,呢个价钱简直系价廉物美有质素嘅酒楼,下次朋友生日一定会再嚟帮衬或者叫埋成家人一齐嚟10道菜嘅海鲜餐。