2022-07-17 124 浏览
今日天气好热,行完朗豪坊冇地方好去,经过砵兰街见到一间叫做桔梗嘅西餐厅,之前行过好多次都冇入去试,今日决定喺呢度食晚餐。一入到去地方好宽敞,满满嘅木系装修,比人感觉好舒服,最紧要座位好大唔需要同隔篱左右逼住咁坐。咁热坐低梗系要叫杯啤酒饮吓,happy hr 大大杯都系$40. order 左个二人餐。前菜两款 主菜两款 甜品一款。首先上嘅系慢煮鸡肉沙律,慢煮鸡肉好嫩滑沙律酱超级好味。水牛城鸡翼香香辣辣非常惹味。黑松露野菌带子意大利饭好香,啲饭唔会好硬好啱香港人口味。上面仲有只温泉蛋用嚟捞饭一流。红咖喱牛柳意大利饭好特别,带少少fusion嘅感觉。呢碟一样有一只温泉蛋,非常加分。食完前面四样嘢已经好饱,不过甜品系另一个胃,最后梗系要来返个朱古力心太软,配上提子冧酒雪糕又冻又热冰火交融,简直一绝。第一次嚟桔梗食嘢俾我感觉好好,店员感觉亲切有礼,食物卖相质素中上,绝对可以值得一试再试。

首先上嘅系慢煮鸡肉沙律,慢煮鸡肉好嫩滑沙律酱超级好味。
慢煮鸡肉沙律

水牛城鸡翼香香辣辣非常惹味。
水牛城鸡翼

黑松露带子野菌意大利饭