2017-05-07
渡船街烧烤火㶽小菜乜都有!肥佬话星期六唔好咁辛苦出去食下饭拍下拖!佢平时都唔识揾食,就睇下佢今之搞咩先!圆方睇完戏就直冲去美食天堂-渡船街啦!肥佬拉左我入一间有蒸㶽setting既餐厅。入到去由个茶开始我就知道今晚一定有水准!虽然要收茶钱,但真系好好饮!菊花圆肉杞子!等食物既途中送上小食,老板话自家制!海鲜加左小小辣仲有脆口既牙菜!醒胃!肥佬就好欣赏个花生。E个画面另我更加期待最后个粥!南瓜粟米瘦肉肥佬叫左个龙趸海鲜餐!一开盖d鲜味涌出黎!师傅控制时间控制得好好!蚬刚刚熟唔老(因为当晚无花甲)虾就非常弹呀!仲好多汁带子裙边原来咁好食!好甜好鲜!因为带子肉太厚要熟晒又会令裙边老!所以分开蒸!超有惊喜!到带子.....师傅专登唔整全熟!好甜!又唔un !到主角龙趸啦!平时食鱼死都唔会食皮!但龙趸皮有好重胶质又唔腥!不过要落返少少豉油吊味!已经80%饱!但估唔到仲有惊喜!自家制鲜虾猪肉饺妈妈的味道!大粒粒虾!肥肉够,令到只饺好香口!皮薄!登登登登!精华所在!甜同鲜味十足!比满分!如果多d人可以叫另叫海鲜!个粥应该再正!老板话每日都唔同海鲜供应!当有仲有毛蟹!下次ladies 聚会等我sugg
虽然要收茶钱,但真系好好饮!菊花圆肉杞子!
E个画面另我更加期待最后个粥!南瓜粟米瘦肉
肥佬叫左个龙趸海鲜餐!
仲好多汁
到带子.....师傅专登唔整全熟!好甜!又唔un !
已经80%饱!但估唔到仲有惊喜!自家制鲜虾猪肉饺
妈妈的味道!大粒粒虾!肥肉够,令到只饺好香口!皮薄!
登登登登!精华所在!甜同鲜味十足!比满分!
如果多d人可以叫另叫海鲜!个粥应该再正!老板话每日都唔同海鲜供应!当有仲有毛蟹!下次ladies 聚会等我suggest一下先!感觉唔肥