2024-02-12 30 浏览
每隔一段时候,我就会好想食烤鱼🐟但又唔想返内地食咁麻烦😫,所以我再访呢间人气烤鱼店🤩今次来到铜锣湾新分店❤️,环境比尖沙咀分店更宽敞,座位更多😗,坐得更舒服自在☺️- 海鲈鱼配老坛酸菜豆花(不辣)🥘 $308一分为二的原条海鲈鱼份量很多🐟,足够二人份量👍🏻,炸香过的海鲈鱼味道香口,鱼肉厚实爽滑😋,味道鲜甜🤩,较少鱼刺,方便𦧲骨🤣,汤底内有大量配料,有酸菜、洋葱圈🧅、滑豆花、芽菜、青瓜及宽粉😍,豆花嫩滑,豆味浓郁❤️,宽粉烟韧弹牙🥰,汤底带有微微酸味,十分开胃😝- 滑牛肉🐄 $88滑牛肉色泽光鲜😝,牛味浓郁,肉质细嫩多汁🤩- 莴笋😍 $48莴笋份量颇多,口感爽脆😎呢到既烤鱼一直令我念念不忘😌,鱼肉嫩滑,而且份量很多,饱腹感很强😗,黎左2次都系食烤鱼😛,等我下次试下食鸡煲,唔知味道又系点呢😈📍小鱼儿 - 铜锣湾铜锣湾波斯富街24-30号宝汉大厦1楼@little.fish.hk另有分店: 尖沙咀#justlingggxd_中餐#justlingggxd_铜锣湾

- 海鲈鱼配老坛酸菜豆花(不辣)🥘 $308

- 滑牛肉🐄 $88
滑牛肉色泽光鲜😝,牛味浓郁,肉质细嫩多汁🤩

- 莴笋😍 $48
莴笋份量颇多,口感爽脆😎

📍小鱼儿 - 铜锣湾
铜锣湾波斯富街24-30号宝汉大厦1楼