餐厅: 壹.01
资讯:

今日过咗嚟观塘,谂起呢一间小店,就嚟咗呢度食台湾嘢☺️呢度嘅价钱好实惠,可以叫多几样,满足几个愿望~我哋嗌咗个香葱紫菜鲁肉饭 ($60),鲁肉味道适中,亦有少量肥肉,好香,加埋紫菜我觉得简直系锦上添花😗另外叫咗佢个新出品,脆炸鲜奶卷配古早芋泥二文治 ($48),鲜奶卷非常好食,热辣辣咁食里面嘅鲜奶系会流心嘅,而二文治嘅外层非常之脆,里面嘅芋泥绵滑,呢个组合相当有趣🙆🏻‍♀️食台湾嘢点少得蛋饼呢,熔岩蛋之恋 ($39)即系芝士火腿蛋饼,啲芝士涌晒出嚟,邪恶之选😆贪心嘅我哋仲叫咗四款小食,分别系苏子青瓜手撕鸡 ($25)、蜜汁台湾肠($15)、花雕鸡翼 ($38)同埋鲁肉汁肉燥蔬菜 ($15)~好钟意佢呢度每样小食都唔贵,俾我哋可以试多几款,呢四款入面我最喜欢就系手撕鸡同埋鸡翼,手撕鸡上面有芝麻,加上麻油香相当好食,而花雕鸡翼嘅酒味都好浓🙆🏻‍♀️食咁多嘢,当然要叫返杯嘢饮啦~叫咗一杯全手作芋头鲜奶加特浓芝士奶盖 ($32)😆本身用一个樽装非常企理,芝士奶盖浓厚,佢嘅芋泥同二文治𠮶啲一样都系好滑嘅,配搭起嚟又唔会有好腻嘅感觉,反而好满足☺️第二次嚟都冇令我失望,follow佢哋嘅IG仲可以有九折添

香葱紫菜鲁肉饭

脆炸鲜奶卷配古早芋泥二文治

熔岩蛋之恋

苏子青瓜手撕鸡
蜜汁台湾肠
花雕鸡翼
鲁肉汁肉燥蔬菜

全手作芋头鲜奶加特浓芝士奶盖

第二次嚟都冇令我失望,follow佢哋嘅IG仲可以有九折添,另外亦欣赏佢哋时不时会推出一啲新品,令客人都可以有啲新鲜感😊
2023-10-06
香葱紫菜鲁肉饭