餐厅: 憶食尚臘味煲仔飯
资讯:

2024-08-18 359 浏览
一入去餐厅 就闻到好香嘅煲仔饭香味 真系令人食指大动呀🤤🤤🤤✧ 杂果梳打($39)梳打够气 唔会太甜 饮落好freshing 另外个饮管装饰好特别有公主请发财同公主请开心引发咗同个friend对于人生哲理嘅讨论😂✧ 甜蜜咕噜肉($127)我哋叫咗个甜蜜咕噜肉做小食 咕噜肉炸到外脆内软 酸酸甜甜嘅酱汁控制得刚好非常开胃好快清碟✧ 芥菜排骨煲($137)汤底好浓郁 好重胡椒味 啱哂驱寒饮落去好暖胃 排骨炆得好腍好入味 芥菜都好正 吸收哂啲汤汁好好味🤤✧ 广式腊味煲仔饭($177)期待已久嘅煲仔饭终于嚟啦 一打开个煲盖 就闻到好香嘅腊肠香味 饭焦金黄色又香又脆 真系好吸引腊味都好出色 又肥又入味 唔食得辣嘅朋友仔拣呢个就perfect最appreciate店员帮手倒豉油捞仲要计啱timing帮我哋起饭焦✧ 茶介($15/位)有4款茶拣 我哋今次拣咗菊花 贪佢够清香清甜解腻其实好衬煲仔饭总括嚟讲食物质素真系几好环境都几舒服 迟啲再凉啲一定会再嚟~
一入去餐厅
就闻到好香嘅煲仔饭香味
真系令人食指大动呀🤤🤤🤤
✧ 杂果梳打($39)
梳打够气
唔会太甜 饮落好freshing
另外个饮管装饰好特别
有公主请发财同公主请开心
引发咗同个friend对于人生哲理嘅讨论😂
✧ 甜蜜咕噜肉($127)
我哋叫咗个甜蜜咕噜肉做小食
咕噜肉炸到外脆内软
酸酸甜甜嘅酱汁控制得刚好
非常开胃好快清碟
✧ 芥菜排骨煲($137)
汤底好浓郁 好重胡椒味 啱哂驱寒
饮落去好暖胃
排骨炆得好腍好入味
芥菜都好正 吸收哂啲汤汁好好味🤤
✧ 广式腊味煲仔饭($177)
期待已久嘅煲仔饭终于嚟啦
一打开个煲盖 就闻到好香嘅腊肠香味
饭焦金黄色
又香又脆 真系好吸引
腊味都好出色 又肥又入味
唔食得辣嘅朋友仔拣呢个就perfect
最appreciate店员帮手倒豉油捞
仲要计啱timing帮我哋起饭焦
✧ 茶介($15/位)
有4款茶拣
我哋今次拣咗菊花 贪佢够清香
清甜解腻其实好衬煲仔饭

总括嚟讲食物质素真系几好
环境都几舒服
迟啲再凉啲一定会再嚟~