2024-01-30
Parallel 位于观塘 1 亚太中心 3楼,系一间蛋奶素朋友值得试下嘅餐厅。😉经过 1 亚太中心真系吓亲,条龙咁长嘅 😨,问下派传单嘅阿姐,原来低层有扶手电梯上去嘅,好彩啫。😅午巿只提供半自助午餐 $198,包餐汤,主菜,饮品,同自助沙律吧。七款主菜中「蔬菜素肉千层面」系唯一素食,但沙律吧就九成都系素食,包括沙律菜,南瓜,鹰嘴豆,茄子,西兰花,红菜头,面包,各式芝士。肉食目测只有烟三文鱼,火腿同鸡丝。🙂餐汤系椰菜花忌廉汤,沙律吧嘅嘢食全部都好新鲜,但由于主菜都几有份量所以真汉子都只系毕咗两转。😜个千层面超正,面同肉酱焗到脆脆哋,芝士味又超浓郁,爱食西餐嘅蛋奶素友真系不容错过。每次食亲 Impossible 我都系讲呢句:难分真~与假🎵🎶加 $25 有个甜品,唔算贵,平时返工咁繁忙,放假就当慰劳吓自己啦。今日甜品系芝士蛋糕,食落又系冇得弹果只。🥰除咗食物,最令人深刻印象就系服务超好,好似去咗 5 星级酒店。埋单先知有 85 折所以咁食折实都系 $212,以呢个食物质素同服务真系非常 okay。👏🏻👏🏻Last but not least: 晚巿有个全素食(都系蛋奶素)嘅六道菜法式晚餐
Last but not least: 晚巿有个全素食(都系蛋奶素)嘅六道菜法式晚餐,都只系 $458 加一,侍应同我讲都系有 85 折㗎,听落好吸引,希望下次有机会经过试下啦。🤗