2022-03-02
📍湾仔𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒❝五星酒店既意大利菜✨一大盘tiramisu系你面前挖比你🤤❞2年前黎过食dinner 今年生日lunch再黎呢度庆祝🥰环境够正💕(当然夜晚有feel啲🌃)其中一样期待既野就系佢既Grissini Breadstick🥖3大条暖笠笠 外脆内软微烟韧 点微甜既黑醋橄榄油🤏🏻🥰(真心…宜家好挂住条包…)🍴𝟑 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𝐬 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 $480▪️𝘚𝘭𝘰𝘸 𝘤𝘰𝘰𝘬𝘦𝘥 𝘷𝘦𝘢𝘭 𝘭𝘰𝘪𝘯, 𝘵𝘶𝘯𝘢 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦 (4.5/5)肉质嫩滑 猪肉味浓🤤吞拿鱼酱香滑 成件事好match😍▪️𝘔𝘢𝘳𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘰𝘤𝘵𝘰𝘱𝘶𝘴, 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰 (+$45) (4/5)八爪鱼控男友一定会叫🤣炆煮后再烧既八爪鱼腍身带烧香🐙呢个质地我中意😚但中意硬韧口感既男友就话太腍🤔配西芹片同酸甜青柠沙律酱🍋▪️𝘚𝘢𝘧𝘧𝘳𝘰𝘯 𝘱𝘢𝘱𝘱𝘢𝘳𝘥𝘦𝘭𝘭𝘦, 𝘸𝘪𝘭𝘥 𝘣𝘰𝘢𝘳 𝘳𝘢𝘨𝘰𝘶𝘵 (4/5)粗意粉口感al dente 爽口弹牙 配蕃茄酱同牛肉粒🐮男朋友话好食过my fav pici wor😏▪️𝘙𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘔𝘢𝘺𝘶𝘳𝘢 𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘩𝘢𝘯𝘨𝘦𝘳 𝘴𝘵𝘦𝘢𝘬 (+$95) (4/5)牛魔王
🍴𝟑 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𝐬 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 $480
肉质嫩滑 猪肉味浓🤤吞拿鱼酱香滑 成件事好match😍
牛魔王男友要食🤣medium肉质够腍 牛味香浓💕好中意旁边既椰菜花酱😋
▪𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 (4.5/5)
另一Signature就系呢个! 服务员会喺你侧边 拎住一大盘tiramisu 不一大羹比你🥄😍(好想成盘拎走XD)酒味好浓!!😋lady fingers够湿润 mascarpone cheese够香滑 呢个tiramisu好好食🥰
▪️𝘉𝘳𝘪𝘰𝘤𝘩𝘦 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘥, 𝘮𝘰𝘴𝘤𝘢𝘵𝘰 𝘥'𝘈𝘴𝘵𝘪 𝘴𝘢𝘣𝘢𝘺𝘰𝘯 (2/5)
呢个伏伏地😂以为包入面有moscato cream 点知系就咁一旧brioche包 配一碗moscato白酒味既酱~ moscato系我最中意既白酒(够晒甜😜) 但变成酱我mmd🤔个包好松软 但就系纯粹一大旧包 甜品我唔会expect食一旧斋包点酱🤥
因为庆祝生日 佢送左个朱古力蛋糕 几好食!🤪朱古力好浓 下面系朱古力脆饼✨
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Grissini
湾仔港湾道1号君悦酒店2楼
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_湾仔
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式