2018-12-29 47 浏览
天气咁冻,肯定一家大细出去打边炉,上网搜罗火锅既好去处,普通火锅周围都要排队,我就选择左日式火锅,寿喜烧,即系甜豉油汤底,比较少人喜好,但我就钟意日式既风味多过中式火锅,而且呢到好平,比大X乐抵食好多,个基本套餐$188一大盆,有肉有菜有汤底,两个人以上既分量,有两只生鸡蛋比我地打落个豉油到点食物,岩我口味,一家人出来食好D,追加左个六百蚊既海鲜拼盘,有原只龙虾,好大只,应该有斤半重,有条雪场蟹脚,蟹味香浓,煲到个汤底都有蟹味,有4只广岛蚝4只青口,都新鲜,吴系急冻货,呢个拼盘超值,最后每样寸烧加左一份,而我最钟意既系呢个烧鸡肾,整体都系好评👍🏻以后打边炉都会来呢到