谂住去九龙城揾间Cafe食下饮下hea下,点知揾到好嘢😋😋系九龙城嘅高质小店不嬲知道九龙城系无论何时都咁多人,我去到嘅时候前面都有两位等紧,不过好好彩我都唔算等咗好耐,而且安排我坐喺bar枱位置,对住咖啡师哥哥🤣「波甚·Blossom」我觉得好推荐钟意咖啡嘅朋友们,有好多专业嘅器具,而且店员好乐意介绍咖啡嘅种类。这款咖喱定食是汤咖喱,所以完全唔系日式𠮶种甜咖喱,落到喉咙会有一丁点辣,但成个感觉好顺口,口感我会形容为轻咖喱,口腔气味唔会好大负担,与渍物及配料嘅配搭亦都非常夹。食完咖喱最后食蜜瓜,又会有种清新嘅口感。推荐一定要食Tiramisu、一定要食Tiramisu、一定要食Tiramisu;用咗House Blend Espresso、Cold Brew、Dark Rum同咖啡酒去浸手指饼,配搭Mascarpone Cheese、鸡蛋等,口感软滑香浓,店员话有时落Dark Rum时重手咗,不过我今次食落觉得几均匀,超好味!

咖喱汤定食

Tiramisu