餐厅: La Parole
资讯:

2018-10-17 382 浏览
同好耐冇见嘅Tommy 仔lunch,一于食好啲,左拣右拣,见到卖飞佛之一嘅法国菜,就试试啦!位处上环一座商业大厦,电梯位置有啲隐敞,一不留神就错过了。楼层又系,都唔知边层出lift.讲返餐厅啦!店内环境舒适濶落,每张枱都够大,叫多咗食物都唔会冇位放。我哋叫咗2份set lunch,先来salad,有松子,蛋,风干火腿,生菜,配上沙律醋,即刻带出食物的和谐感。面包每人都有3件,今日见到Tommy 仔胃口特别好,边倾边食,好快就清晒!之后,我嘅牛柳同Tommy仔嘅海鲜意粉都端上。牛柳好,8成熟的火喉掌握得好好,伴菜有豆角&鲜冬菇,同牛柳好夹,唯一美中不足系汁稀咗啲!Tommy仔都赞佢嘅意粉,海鲜份量十足,比例恰到好处。甜品呢,我嘅sorbet有鲜士多啤梨作伴,好清新又夹,sorbet又甜度适中,赞!服务都好,由于去地下嘅楼层有啲特别,服务员都特意提点!
服务都好,由于去地下嘅楼层有啲特别,服务员都特意提点!
午餐