2019-04-01 29 浏览
一放工梗系揾好西食,睇openrice得知呢间有百碟宴京川沪菜,咁把炮就要嚟食下。不过我同朋友加埋都系得两个人,十二人份量嘅百碟就食唔到啦,而且要三日前预订,所以唯有自选八碟最想食嘅菜式,食一餐八碟宴 😂 未食前饮杯茶。茶款有好多选择,我地拣左菊花茶,超纯香超好饮~~前菜叫左四款,花雕鸡真系必食。花雕上价易入口,味甘香,鸡用左一份鸡脾肉,超嫩软😋宋嫂鱼羹好多料,笋丝,冬菇丝等,丝丝切得均称,味道酸辣好开胃,加少少胡椒粉更惹味~ 👍🏻爆汁牛肉馅饼🥙 细细个。一口一个时真系要小心,真系脆脆嘅薄皮里面真系包住热浓嘅牛肉汤汁 💥小笼包一笼四只,同样皮薄爆汁,显示晒中国菜嘅功力❣️食过晒前菜,就食主菜。嗌左瑶柱蛋白炒饭,炒到粒粒晶莹独立,加左蛋白,瑶柱丝同菜粒,简单得不简单,好香好好食😋 如果可以日日食就正 😂另外一味就食黄金虾球,配个蛋白炒饭简直系最佳配搭,一流之选👍🏻 黄金虾球虽然得四只,但只只都好似乒乓波咁大粒,炸到香脆,肉质爽实,然后被一层咸蛋黄蓉包住 🤤🤤🤤 同炒饭一齐食真系舔舔脷。食饱先再起甜品,甜品有两道。先系吾是南瓜,原来系南瓜型紫薯馅清蒸糯米滋,入口软绵唔太甜,够晒健康,值得一食

小笼包一笼四只,同样皮薄爆汁,显示晒中国菜嘅功力❣️

食饱先再起甜品甜品有两道。
先系吾是南瓜,原来系南瓜型紫薯馅清蒸糯米滋,入口软绵唔太甜,够晒健康,值得一食。

豆沙窝饼就又甜又香脆,即整即起,新鲜好食😋
为全餐添上完美句号。

环境闲静雅致,非常适合同一班朋友 食饭倾计叹茶👏🏻👏🏻👏🏻
2019-03-26
  • 吾是南瓜