2018-11-12
今日同朋友去深水埗买电脑野,系黄金广场一出就见一间装修得好靓的台湾餐厅-古早牛肉面我朋友是台湾菜的发烧友,所以就陪佢去食😋😋我哋排咗10分钟左右就可以入去啦!入面装修好有特色,好有心思,令你觉得自己去咗台湾嘅小店一样。而且我们发现每样菜都非常之便宜,只需$50至$60左右,所以两个女生就叫咗两个小菜,两碗牛肉面和一杯野饮。😋😂🍽沙茶烫鱿鱼🦑$28我朋友总结为最喜欢的小食,鱿鱼好爽口,配上嘅特制沙茶酱,好有口感,又惹味!又有几粒豆卜系底,全部都沙茶酱嘅味道,劲好食!🍽牛肉香葱手抓饼$36其实可以当正餐,因为好大件,店员好贴心切开4件,方便你食👍🏻有好多牛肉丝,蔬菜丝,不过有点辣,完来系牛肉配上辣酱,所以都真系辣,不过餐牌冇讲辣!🍽半筋半肉牛肉面$60我哋见好多人都叫,所以我哋都叫左碗来食。一上菜,就见到好多牛筋同牛肉,而个汤好明显系用牛肉煲左好耐嘅牛肉汤!因为饮第一啖,超重牛肉味。全部牛肉都炆得好淋,所以好好味!极度推介!绝对系镇店之宝👍🏻🍽特级台湾牛肉汤面$66有花枝丸,猪软骨,贡丸,牛腱,每样少少,可以每样食少少,不过都系劲大碗。牛肉汤面嘅汤底都系牛肉汤,同半筋半肉牛肉面一样,所以好
我朋友是台湾菜的发烧友,所以就陪佢去食😋😋
我朋友总结为最喜欢的小食,
🍽牛肉香葱手抓饼$36
🍽半筋半肉牛肉面$60
🍽特级台湾牛肉汤面$66
有花枝丸,猪软骨,贡丸,牛腱,
每样少少,可以每样食少少,不过都系劲大碗。牛肉汤面嘅汤底都系牛肉汤,同半筋半肉牛肉面一样,所以好好味,我们的全部汤都饮完。
🥤500轻芝士岩盐奶盖乌龙茶$24
如果叫任何食品,叫嘢饮都可以直接减$4,所以每杯台式饮品都大约只需$20 ,真系好抵饮!特别系现在随街买一杯台湾嘢饮都要至少$30 ,而佢个质素仲好过其他台式饮品店。
浓郁嘅芝士奶泡,配上清新嘅乌龙茶,绝配👍🏻
今次唔打唔撞揾咗一间性价比咁高嘅台湾餐厅,真系觉得好开心!
最重要系你会感受到佢系小店嘅用心制作,用心经营,装修得好靓,而且价钱好亲民,所以经过深水埗可以一试👍🏻😋