2022-10-31 899 浏览
今日嚟到位置超方便嘅旺角海鲜菜馆,其实食海鲜好简单,只要唔好俾人㓥同食材新鲜就得。我哋一行二人叫左$298套餐。⭐️旺角六小福(六选二)有得简白灼韭菜花、海蜇丝、水鱿鱼、鲜猪脷、鲜猪肚同鲜粉肠,我哋就食咗爽口嘅海蜇、同水鱿鱼🦑 本身呢两个食材冇乜味,主要食口感,简单蘸调配好的辣椒豉油,就ok。⭐️汤套餐有两款中汤可以选择,包括杏汁花胶猪肺汤汁同胡椒猪肚鸡汤。我叫左前者,佢嘅杏仁味突出味,味道清甜🥰秋冬滋润养颜首选。⭐️招牌油浸虎衫斑好正,成条炸到脆卜卜,好考厨师技术,火候啱啱好,外层香脆,鱼肉嫩滑,一啲腥味都冇,而且几大条,我地食到尼到已经饱左🤣⭐️豆豉果皮蒸南非鲍⭐️蒜蓉粉丝蒸日本元贝元贝劲大粒厚肉,布满蒜蓉粉丝,非常惹味🔥鲍鱼肉质弹牙,火候啱啱好,唔会好似咬擦子胶咁😋上菜速度快,店员会留意我哋几时食完一味𩠌,食完/差不够食完一道先会上另一道,不得不赞传统老店所训练出嚟员工嘅细心❤️

⭐️旺角六小福(六选二)

⭐️汤

⭐️招牌油浸虎衫斑