2017-01-12 822 浏览
今日公司开会,所以落左湾仔。开左一个上午,大家都肚饿,可惜周围都好多人等位,行下行下就呢到呢间食咖喱的餐厅。一入到去,地方小小的,D 位好迫夹。座低左,餐厅就比menu,只有a la carte, 无set lunch。 一个咖喱都卖成九十几蚊。一行六人,方便起见就叫个六人餐,有前菜,咖喱,蔬菜等等(见图)。同行有同事唔食辣,服务员好贴心地suggest 一半小辣,一半中辣。前菜牛肉角,切开一半,入面有好多青豆,我挑走晒。味道方面,十分一般。再来系咖喱虾,闻落同食落都好香椰香味,个人来讲中辣都唔算辣。咖喱汁偏稀身,虾肉就不过不失啦。之后我地系羊肶同牛仔骨选择左后者。牛仔骨做得比较干身,会伴碟上碗咖喱比你一齐食,味道几match,牛肉无骚味。 主菜仲有个咖喱鱼。呢个好食,连一向不食鱼的我都夹多嚿食。斑片够厚,肉质够实但系依然嫩滑!仲有个鸡件,大大件好饱肚,但最好味反而系堑底的洋葱粒!捞饭一流!最后菜就系炒西兰花同椰菜花,无特别,不多说。套餐可选白饭或薄饼。白饭用碟,一大碟实够饱。薄饼呢就唔系一般我地食开个款手抓饼又松又脆,反而系传统个款印度薄饼,比较林身,味道有一阵印度的味道。同事表示
今日公司开会,所以落左湾仔。

一入到去,地方小小的,D 位好迫夹。

最后菜就系炒西兰花同椰菜花,无特别,不多说。

套餐可选白饭或薄饼。白饭用碟,一大碟实够饱。薄饼呢就唔系一般我地食开个款手抓饼又松又脆,反而系传统个款印度薄饼,比较林身,味道有一阵印度的味道。同事表示好难食。本人觉得还可以啦。

叫埋野饮埋单每人一百一十。性价比尚好,但午餐我笔直系五十六蚊到。。。。。
牛肉角
咖喱斑片