2009-12-01
去到重庆大厦果然人山人海, 混乱不堪, 个个都劲队d传单埋黎, 虽然带著女同事同往,但其实都唔系咁惊险。几经辛苦终于上到去啦, 因为下面d人实在太烦啦, 叩你食呢间食果间~呢度系重庆大厦最深入的位置,所以在地下大堂都要行几远至可以搭到电梯,虽然同事全程快步紧贴,但其实过程都不是她形容的恐怖。d野食都好好味!点讲呢,虽然佢地个卖相就凄厉小小,不过个感觉我反而觉得更有风味!一埋位就有一篮薄脆咖哩片, 好脆好香口.samosa咖哩角, 大大只一定要试, 热"lat lat", 里面d薯容同什菜, 好好味.新德里羊肉, 个汁白白地色, 唔太辣但好香, 送饭一流, 羊肉又唔un又有带d膻味, 肉量少左d, 但味道最好.印度炒饭, d米好正, 加左d白料令个饭好好味.芝士naan, 要个口好清无咩味先feel到芝士味, 但系个饼系好好味, 好soft个texture又正!埋单都系约$160 左右, 都算抵食.服务很好, 侍应很有礼貌, 而且不论中文或英文都说得很标准!!只可惜当日人太多,我们等了差不多半小时才吃到晚餐呢!
一埋位就有一篮薄脆咖哩片, 好脆好香口.
印度炒饭, d米好正, 加左d白料令个饭好好味.
埋单都系约$160 左右, 都算抵食.