2019-06-23 633 浏览
荃湾真系有好多美食! 星期日打算去食好出名的米线的,很实在太多人,即时转入为同事介绍的创意厨房! 见到入面无乜人,其实有小小惊中伏⋯ 创意厨房真系一间几有人情味ge小店,舖入面只有老板同老板娘,而老板都几钟意同食客倾计,我地由叫野食到食完野,老板已经坐得左两次同我地倾计😂 小店虽然细细,但入面装修布展得几舒服,令人有种家的感觉! 至于食物,我地分别叫左同事极力推荐的巴东牛肉面(同事话好小地方有得食「巴东牛肉面」)同猪颈肉肉燥饭~ 而两个餐都免费跟一杯特饮,我地叫左苦瓜白桃汁同「你话事」! 同事极力推荐的巴东牛肉面,其实我觉得好似升级版的五香肉丁面😂😂 个汤同五香肉丁的汁好似,香香地辣辣地,但个牛就系好淋好入味的牛腩👍🏻 都唔错! 而另一个猪颈肉肉燥饭真系好好食⋯ 猪颈肉好肉食紧串烧果只猪颈肉,唔似其他餐厅果种,好好食!!呢个饭真系好有惊喜⋯ 原本谂住稳稳阵阵先点呢个饭,点知最有惊喜系佢😋😋😋饮品就好推荐苦瓜白桃,好好饮! 有苦瓜味得黎,真系唔苦! 正! 至于「你话事」应该系random😂 今日系青苹果之类ge饮品,都Normal,但冇苦瓜咁正咁特别!下次一定会再黎!btw... 同老板
荃湾真系有好多美食!

见到入面无乜人,其实有小小惊中伏⋯

下次一定会再黎!btw... 同老板倾左一阵计,都feel到佢好有正能量,为呢间小店加分!
猪颈肉肉燥饭
巴东牛肉面