2024-03-12
今日再嚟到中环食Porterhouse,今次嚟食餐厅嘅weekend brunch。-个brunch主打海鲜,东莞有各式各样嘅新鲜海鲜可以选择,分别有蚝、龙虾、蟹脚、虾、螺,食材都几新鲜,食落弹牙,不过蚝相对较为瘦细,味道方面都比较咸左少少。另外仲有个龙虾蟹肉包,入面个馅非常丰富,食落味道几唔错,几有层次感。-跟住隔离烤肉区有龙虾牛肉猪腩肉,龙虾系芝士焗嘅,芝士味浓郁,特别好食。而牛肉同猪腩肉就较为肥腻左少少,不过味道都几唔错。另外仲有个热溶芝士,可以自己夹d薯条,然后餐厅店员会将邪恶嘅热溶芝士刮落薯条度,劲吸引。-除此之外,仲有个特别嘅意粉,会有个厨师standby随时为客人烹调意粉,意粉、配料、味道都可以选择,我地拣左辣蕃茄龙虾肉蚬肉意大利粉,个汁辣辣地好惹味,意粉弹牙有口感。。
。