今晚早收工,见到立鮨唔驶排队,即刻入去,荃湾呢间立鮨有位座的。店员带位后,好快比咗个QR code 我自己落单,好方便。一个人食饭嘅好处就系,成枱都系自己钟意嘅食物🤭:✨原只玑煮鲍鱼$58用酱汁以慢火炆煮,熟度刚好,肉质弹牙,伴以旁边的日本面豉酱,加添风味。🥚玉子寿司$9自家制的玉子烧与米饭捆绑一起,卖相可爱,口感松软柔嫩。🦀松叶蟹盖甲罗烧$78蟹膏酿在蟹盖中烧香,味道浓郁,烧好后上面还加了大量蟹子,滋味非常😋。🐟𩽾𩾌鱼肝小食$58安康鱼肝一直系我很喜欢的小食,肉质细嫩柔软,口感甘香。🍣严选火炙盛合$112一客5件的手握寿司盛合有火炙三文鱼、火炙北海道带子、火炙左口鱼边、火炙中吞拿鱼腩及火炙松叶蟹脚。师傅在寿司上用火枪烤至半熟,味道上更添层次,盛合仲有我钟意嘅松叶蟹脚,好开心。🦑萤光鱿鱼军舰及🐟特上地金目鲷寿司见到隔离位个女仔点咗呢两款寿司,好吸引,我最后也加了。萤光鱿鱼🦑春天当造,连埋寿司米及紫菜一齐食,味道清爽丰富。金目鲷属于贵价鱼,因肉质细致鲜美,呢餐大满足😆。

一个人食饭嘅好处就系,成枱都系自己钟意嘅食物🤭:
✨原只玑煮鲍鱼$58

🥚玉子寿司$9
自家制的玉子烧与米饭捆绑一起,卖相可爱,口感松软柔嫩。

🦀松叶蟹盖甲罗烧$78

🐟𩽾𩾌鱼肝小食$58
安康鱼肝一直系我很喜欢的小食,肉质细嫩柔软,口感甘香。

🍣严选火炙盛合$112

🦑萤光鱿鱼军舰及