2020-10-11 2869 浏览
#朋友仔 讲咗好几次要带 #小秘书 嚟 💙锦寿筑地 Oishi Sushi 撑场,不过原来佢嘅fans都唔少... 我哋好几次想上去都full house🤪 好彩 #皇天不负有心人,最终今日比我哋试到🤩 餐厅嘅位置都几隐蔽,不过如果乖乖地依照指示,喺「佐敦港铁站B1出口」再过对面马路就好易揾到。大厦大堂有盏好大嘅 #水晶灯,感觉都几grand㗎。搭lift上到一楼就系 #锦寿筑地 大门,服务员帮我哋量过体温,就带我哋坐低。张枱比较细,但系个餐牌又好鬼大本,加埋枱上面嘅调味料,仲要竖起块纸板用嚟同隔离枱嘅客人分隔... 可想而知系几咁逼夹🤪 不过服务员都好细心嘅,喺我哋落单嘅时候,已经讲定会将食物分开上,咁就唔使一窝蜂咁堆喺面前啦😉打开餐牌我已经比 8吋长嘅 #三文鱼 #寿司 吸引住🤩 之后就再加咗个 #彩虹卷、#烧菠萝🍍、#辣牛肋锅烧手打乌冬 做我哋嘅 #午餐🥢 佢哋嘅食物原来都几大份,长长嘅三文鱼肉,未食已经兴奋😉 彩虹卷有八件,师傅将佢哋摆到成盆花咁、好精美。每件都各有特式,#牛油果 上面嘅 #黑鱼籽、三文鱼上嘅 #海胆、仲有 #鲜甜 嘅 #蟹羔... 加上有少许甜味嘅饭粒、

打开餐牌我已经比 8吋长嘅 #三文鱼 #寿司 吸引住🤩 之后就再加咗个 #彩虹卷、#烧菠萝🍍、#辣牛肋锅烧手打乌冬 做我哋嘅 #午餐🥢 佢哋嘅食物原来都几大份,长长嘅三文鱼肉,未食已经兴奋😉 彩虹卷有八件,师傅将佢哋摆到成盆花咁、好精美。每件都各有特式,#牛油果 上面嘅 #黑鱼籽、三文鱼上嘅 #海胆、仲有 #鲜甜 嘅 #蟹羔... 加上有少许甜味嘅饭粒、肥美嘅 #鱼生刺身 喺饭卷上面,丰富我 #味蕾🤤 烧菠萝超甜,正好用嚟清清个喉咙,再食个手打乌冬㶽。因为朋友仔怕辣,所以服务员吩咐厨房改咗个清汤底比我哋,嫩滑嘅 #牛肋肉 好入味,乌冬都好爽口弹牙呀🤤

#锦寿筑地 整体嘅服务同食物水准都令人满意,怪不得长期爆满啦🤩 行到出面口,原来佢哋星期一至五仲有特价lunch set,揾日 #小秘书 要再嚟试吓先💙
2020-10-10