2024-02-03 105 浏览
❀ 姚姚酸菜鱼 #青衣 ❀❗人气姚姚酸菜鱼登陆青衣❗——————————————————「姚姚酸菜鱼」系著名嘅酸菜鱼餐厅,位于尖沙咀海港城嘅分店经常大排长龙。今次到青衣城嘅分店,位置稍偏僻,人相对较少,星期日晚是可以唔使排队直接入座😆餐厅主打酸菜鱼,以集「麻、辣、香、酸」于一身闻名,采用90天腌制嘅水东新酸菜🤩另外仲有水煮鱼、蕃茄鱼等等。而家仲推出咗神仙组合双人套餐,可以最便以$338食到姚姚酸菜鱼+北京烤鸭+孜然椒盐鸭架😚.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 姚姚酸菜鱼拼蕃茄鱼(2人份) $308 (3.8/5)因为惊食唔晒,所以就冇嗌到神仙组合套餐。拣咗酸菜鱼同蕃茄鱼,另外可以拣水煮鱼或者避风塘大虾。欣赏佢酸菜鱼、蕃茄鱼等等可以选择少油,感觉更加健康💖会用火保温,即使食得慢啲都唔会冻晒。鱼质唔错,有啲扎实,但唔会太嚡。酸菜鱼味道不过不失,有大大块嘅酸菜,不过汤底入口又唔会特别酸,唔算非常入味。蕃茄就有特色啲,而且有大量蕃茄肉,不过就冇酸菜鱼咁惹味。我哋仲加咗个薯粉,份量就少咗啲,不过够烟靭吸汤。.☞ 彩虹乌龙冰粉 $68 (4.1/5)滑捋捋超级好食嘅冰粉💞有淡淡的乌龙茶香,表面加咗少少椰浆,BB带少
❀ 姚姚酸菜鱼 #青衣 ❀
❗人气姚姚酸菜鱼登陆青衣❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 姚姚酸菜鱼拼蕃茄鱼(2人份) $308 (3.8/5)
因为惊食唔晒,所以就冇嗌到神仙组合套餐。
拣咗酸菜鱼同蕃茄鱼,另外可以拣水煮鱼或者避风塘大虾。
欣赏佢酸菜鱼、蕃茄鱼等等可以选择少油,感觉更加健康💖
会用火保温,即使食得慢啲都唔会冻晒。
鱼质唔错,有啲扎实,但唔会太嚡。
蕃茄就有特色啲,而且有大量蕃茄肉,不过就冇酸菜鱼咁惹味。
我哋仲加咗个薯粉,份量就少咗啲,不过够烟靭吸汤。

☞ 彩虹乌龙冰粉 $68 (4.1/5)
滑捋捋超级好食嘅冰粉💞
有淡淡的乌龙茶香,表面加咗少少椰浆,BB带少许甜味。
另外仲有多种配料,包括红豆、小丸子、杏仁碎、提子干、黑芝麻等,铺得非常之靓,味道好丰富,非常解辣又清甜🥰

——————————————————
✨整体味道: 4/5
✨环境装修: 3.8/5
✨服务态度: 3.9/5
✨性价比: 4/5
✨再访兴趣: 3.8/5
💞整体来讲
整体感觉不过不失,算系喺青衣呢个美食荒舟嘅一啲新冲击。唔使排队又想食啲酸酸辣辣嘅,不妨试一试,但要排队就唔建议🤓反而觉得佢个冰粉更有惊喜🤣