2023-05-20 997 浏览
成日都经过呢间人气水门鸡饭 今日终于去试一试佢!我地咁岩可以食到下午茶餐☕️ 真系好抵食 有正餐连埋野饮👍我地就叫左一个水门鸡饭(转鸡髀肉)跟埋 凤尾虾炒金边粉🦐 我特别欣赏水门鸡饭既鸡肉好滑身!啲肉几厚身 可以点啲甜酸汁 更令人开胃☺️ 仲有2大块青瓜 清新唔油腻☘️ 啲油饭香得嚟又唔会太油太济 唔错!仲有埋个冬瓜胡椒汤 胡椒味几重 😉另外 凤尾虾炒金边粉也很够镬气! 同埋食得辣既朋友唔好错过! 而且有成4-5旧大虾 同埋多旧豆腐 连埋啲花生碎 芽菜 同埋 青柠足料得嚟又惹味☺️👍此外 我地都叫左碟泰式炒通菜🥬 同样地即叫即整 所以食到有镬气🔥同时 仲可以叫少盐少油 所以健康得嚟又不失风味😎 个通菜够哂辣 好味😋我地仲食左串烧 分别有2个鸡串同一个猪肉串😋both 烧得正香 唔会过㶶 烟烟韧韧咁好正😄 仲可以点啲沙嗲酱 野饮上 我地一人叫了一杯 热泰式奶茶 跟 冻鲜柠梳打😁 热泰式奶茶 好香滑 也重奶味!而冻鲜柠梳打则消暑 唔会甜 酸酸地 解渴一流!
成日都经过呢间人气水门鸡饭 今日终于去试一试佢!

我地咁岩可以食到下午茶餐☕️ 真系好抵食 有正餐连埋野饮👍

我地就叫左一个水门鸡饭(转鸡髀肉)跟埋 凤尾虾炒金边粉🦐

野饮上 我地一人叫了一杯 热泰式奶茶 跟 冻鲜柠梳打😁

热泰式奶茶 好香滑 也重奶味!
而冻鲜柠梳打则消暑 唔会甜 酸酸地 解渴一流!
  • 水门鸡饭