2024-08-03 1633 浏览
🎂泰式生日蛋糕🎂近排食完又食的店铺,又增添多间…..一星期食两次,唔识我既人,以为我超喜欢食☺️😊😉😉Encore既原因,上次二人前,今次人多聚,真系可以食好多款式😋😋1️⃣沙津鱼以为辣,原来唔太辣,秘制酱汁才是精髓,呢条炸角真系要食,列入收藏版(本身只食蒸鱼、煎鱼)2️⃣ 烧鳗鱼鳗鱼同鳝….我唔识,所以我唔识分,但点都要试味,入口即溶,改变咗我对无皮鱼嘅观感,入口带甜,整体上觉得好食,下次可以同喜欢食鳝嘅朋友嚟3️⃣软壳蟹火山包呢个真系食完再食,永远都唔会厌,好似超水准,最钟意食个脆脆面包,配合咖喱汁,全枱都话好食。4️⃣ 蚝饼大只蚝……脆口,蚝仔唔干,干湿度适中,可以一试5️⃣马拉盏炒通菜味道一般,酱汁over左,估计唔会再叫6️⃣杂锦串烧原本出色嘅串烧,今次变为配角,食泰国菜叫串烧系常识,味道依旧,只是被其他太出色的掩盖了,六串有三款味,大大串,满满嘅肉汁,配埋酱汁,简直系串烧嘅精髓7️⃣生虾生虾配炸虾头,再配埋个酱汁,有个沙律底,里便有西芹、洋葱、红萝卜…..仲有其他,配合酱汁,再加生蒜、辣椒和生虾一并食,作为餐前小食,别无他选8️⃣虾饼新鲜炸起即食,口感一流,完全冇食一旧粉嘅感觉9️⃣椰子鸡汤第一次泰国铺饮椰子鸡
🎂泰式生日蛋糕🎂

1️⃣沙津鱼

2️⃣ 烧鳗鱼

3️⃣软壳蟹火山包

4️⃣ 蚝饼
大只蚝……脆口,蚝仔唔干,干湿度适中,可以一试

5️⃣马拉盏炒通菜
味道一般,酱汁over左,估计唔会再叫

6️⃣杂锦串烧

7️⃣生虾

8️⃣虾饼
新鲜炸起即食,口感一流,完全冇食一旧粉嘅感觉

9️⃣椰子鸡汤
第一次泰国铺饮椰子鸡汤,所以唔知道原本嘅味道,呢个比较cream同带酸,个人唔太喜好

🔟冬阴功
人生第二次饮冬阴功,有少少辣,对于唔食辣嘅我,一试无妨,对我来说可以接受,同台朋友也赞

饮品冇影晒相,纯粹当饮品啦………

重头戏系生日蛋糕🎂果然做到嘢,芒果糯米饭造成嘅生日蛋糕,人生第一次品尝,本身超极喜爱食糯米饭,当蛋糕一出现,加埋个造型,好感动同开心🥳(所以我一定赞这个芒果糯米饭,食评唔够中肯)😂😂😂

#生日食蛋糕系常识
#生日收花系常识