2021-09-12 762 浏览
是咁的,事缘系约想朋友出去食个饭啦,咁大家都唔知食乜好,放题咁都算系个好选择嚟嘅,见到呢间嘢好似不错,又有几位youtuber都拍过呢间嘢嘅片啦,心谂应该差极有限,然后就中晒伏。果日星期二晚去,人几多下,就我所见嘅系全部都full,重点嚟喇,我同朋友一共三人,基本上order嘅嘢食系由头漏到落尾,举个例,小弟落咗三次刺身单,得一次系上咗嘅,仲要系唔齐。我2位朋友好好多啦,佢哋叫嘅嘢大约八成都有到,但系张单啲嘢永远系差咁几样冇到。一坐低之后我哋都叫咗啲刺身,食物来到之后,不得了。睇一眼就知极极极伏,总括嚟讲就系,鱼生一系细件一系薄切,旧饭又大大件㖞,我人生都未试过细过手指尾咁嘅甜虾,同大约得争x一半厚度嘅三文鱼,真系大开眼界。火锅汤底还好,一开始正正常常,叫咗个花胶鸡,唔算难饮,但系配料都神级,肥牛系好L核突嘅合成肉,见到佢火都嚟,一位二百几十蚊嘅我唔期待有咩靓肉食,但系可唔可以俾返正常少少嘅肉?就算系大家x 之类嘅快餐店边炉一样都有用合成肉,但系都唔L会俾最cheap果种合成肉个客食。其他牛肉粒、猪肉片咁又系差唔多质素,啲火锅丸仲差过街市啲,系啲咩饺子呀算好啲啲,不过一样系渣嘢嚟,同刺

一坐低之后我哋都叫咗啲刺身,食物来到之后,不得了。睇一眼就知极极极伏,总括嚟讲就系,鱼生一系细件一系薄切,旧饭又大大件㖞,我人生都未试过细过手指尾咁嘅甜虾,同大约得争x一半厚度嘅三文鱼,真系大开眼界。火锅汤底还好,一开始正正常常,叫咗个花胶鸡,唔算难饮,但系配料都神级,肥牛系好L核突嘅合成肉,见到佢火都嚟,一位二百几十蚊嘅我唔期待有咩靓肉食,但系可唔可以俾返正常少少嘅肉?就算系大家x 之类嘅快餐店边炉一样都有用合成肉,但系都唔L会俾最cheap果种合成肉个客食。其他牛肉粒、猪肉片咁又系差唔多质素,啲火锅丸仲差过街市啲,系啲咩饺子呀算好啲啲,不过一样系渣嘢嚟,同刺身果啲都系一直又慢又漏单另外,韩烧我哋就冇食到,因为我同朋友都麻麻哋呢样嘢,可能亦避免咗受气。至于自助区,有汽水有乌龙茶,酱料区嘅嘢都唔算少,熟食就得咩鱼蛋、鸡脚同公仔面,我哋都冇试。雪糕就得一只牌子,又系好差,雀巢都好食过佢。呢间嘢俾我嘅感觉就系咩都悭,又孤寒又难食。

讲返少少服务同卫生,前者就无㗎喇,兼且做得差,系收嘢速度都快,但你嘢食唔上又有咩用,衞生方面,同一般放题店差唔多,中间见有位员工当住客面前洗锅同其他嘢,似乎唔太合适,期间仲要丢啲垃圾入个煲,咁你又做咩喺客人面前洗呢。

简单总结下,物非所值,去过第间仲好,千祈唔好嚟中伏!
2021-08-24