2011-04-10 28 浏览
又想食寿司又怕日本野幅射,所以去左明将食(安全至上)第一碟海哲寿司,完全地同香港既不同.如橡筋般既海哲,有一股辛酸既味道,无错,我感受到寿司师傅整寿司既辛劳,我知道,师傅既汗酸已同寿司醋紧紧地包含,化身为难入口的苦痛;我食既,并非寿司,系师傅既故事。第二碟既吞拿鱼寿司,勾起儿时母亲为我做既爱心三文治;过多既沙律酱令我满口都系那孩堤时既感觉,我食既,系童年回忆。第三碟既系虾寿司,晶莹既虾肉配上鲜红既鱼春及不规则的紫菜,滑入口中,候咙既深处,撩起我寂寞的感觉;尤如初恋,外表平凡,入口苦涩。鱼腥味迷恋我的口腔,更令我感觉到大海的味道。食既,系发生系大海的初恋故事。食到此刻,一位店员攞着多盆食物向我说话,或者我太深入自己既世界,我完全听不清店员既诉说,只是听到蒙龙既声音。付出45蚊用味蕾听三个故事,我离开左明将,怀著沉重既步伐番到家中。当寿司师傅既历史,童年回忆,大海初恋被混作一起,会变成咩?系一碟碟既呕心。系依个时候,我既心情,就只有“今天终于知道错”依首歌可以表达。我觉得,食明将系一种男人既浪漫。当一个朋友肯同你食明将,你要知道,佢系陪你玩命。我甚至,怀疑明将个十二个好评根本系打手比既。但
又想食寿司又怕日本野幅射,所以去左明将食(安全至上)
寿司师傅既历史,童年回忆,大海初恋被混作一起,会变成咩?
系一碟碟既呕心。
我觉得,食明将系一种男人既浪漫。
当一个朋友肯同你食明将,你要知道,佢系陪你玩命。
我甚至,怀疑明将个十二个好评根本系打手比既。
但系,人生在世,系一定要试一次依种浪漫。